Guláš FC Senior Trnové

03.07.2011 07:28

V Sobotu 2.7.2011 sme mali Guláš. Najväčšie obavy sme mali z počasia. Celý týždeň pršalo a ešte aj v Sobotu ráno lialo ako z krhly. Ranná teplota bola slabých 10°C a vyzeralo to veľmi zle . Napriek takýmto zlým indíciam sme predsa len Guláš začali robiť. Počasie sa umúdrilo a dokonca nad ihriskom sa začali trhať mraky a prenikli na zem teplé slnečné lúče. Začalo sa otepľovať a naša nálada stúpla.

Nakoniec počasie vyšlo nad očakávanie. Bolo síce pod mrakom ale relatívne teplo. No najlepšie na celom Guláši bola super nálada. Zišla sa nás poriadna partia. Najskôr sme začali jednoduchou súťažou strelou do brázdnej bránky z väčšej vzdialenosti. Túto súťaž z mužov vyhral Jaro Vyboch , z polovičnej vzdialenosti kopali ženy a vyhrala to asi manželka Janka Hodása  a ešte z polovičky polovičky kopali deti a všetky dostali za odmenu čokoládu.

Po tejto súťaži sa rozbehla zábava naplno. Deti si našli svoju zábavku. Hrali sa buď všetky spolu alebo sa občas rozdelili podľa veku. Škôlkari si našli super zábavu v hádzaní sa do siete pomocnej bránky. Toto ich držalo minimálne hodinu. My starší sme si zatiaľ dali futbal. Keď sme už nevládali išli sme sa osviežiť na pivo a v podstate bol už pripravený aj guláš. Potom až do neskorého večera prevzali nadvládu nad ihriskom deti a hrali futbal a iné hry s loptami. Jedna z hier bola strela do bránky , ktorú sme vylepšili tak , že na brankára strieľali naraz štyri deti. Strašne im to bolo smiešne a dosť dlho ich to bavilo. Škôlkari mali širší okruh záujmu aj záberu a tak raz boli tu a potom zasa tam. Kde prišli tak tam sa zapojili do hry a bola to poriadna sranda. Dobru zábavku našli škôlkari u Huliakovcov a Petra Pirošíka , ktorí sa s nimi neúnavne hrali . Najväčšie prekvapenie bolo zo strany Petra Huliaka keď dal s deťmi kolokolomlynské. Deti boli celé bez seba a keď už Peter nevládal a nechal ich nech sa zase hrajú sami tak deti len kukali kam ten Peťo ide. Keď pochopili , že už sa nevráti tak sa vrhli do ďalšej zábavky. Škôlkari ma ešte pobavili tým , že si dali na najvyšiu lavičku na tribúne chrumky a chodili ich postupne vyjedať. A keďže rozdiel výšok medzi lavyčkami je dosť veľký tak to mali taký malý horolezecký výstup. Chvíľku behali za loptami potom niekto s kríkol chrumky a už liezli jeden za druhým na najvyššiu lavičku , posadali si okolo misky s chrumkami a chvíľu papali. Potom zliezli dolu a zase sa hrali s loptou. A tak dookola. Keď chrumky došli tak som im sypal čipsy.

My starší sme mohli v kľude posedávať a debatovať pri pive a guláši alebo sme si občas zabehli zašantiť s deťmi. Proste paráda.

Takže sa už tešíme na ďalšie takéto spoločné podujatie.

Späť