6.4.2014 Oslava 40-ky Braňo Danišek + Miloš Pekár + Jaroslav Vyboch

06.04.2014 15:25

Hneď na začiatok musím povedať , že tu sa už o prekvapenie nejednalo. Braňo nás všetkých pekne týždeň dopredu pozval. Správne zvolil na oslavu Sobotu , lebo to zvieratko po oslave treba aj vyspať.

 

Začalo sa pekne podľa plánu.

O 15:00 hod sme boli už na ihrisku. Ešte mierna úprava lopty a mohol sa začať exhibičný zápas. Braňové farby hájili Zelení. Červení robili Braňovi zdatného súpera. Aj keď v Lige Starých Pánov to bývajú zvyčajne Zelení , ktorí udávajú tempo totálne pomiešanie postavenia hráčov v jednotlivých mužstvách spôsobilo miernu prevahu Červených počas celého zápasu. Prvé veľké šance Červení nepremenili a tak na druhej strane dvakrát zazvonila tyč po ďalekonosných strelách. Nakoniec sa ako prví presadili Červení , keď prudkú prihrávku pohotovo z jednej po zemi umiestnil za Laskyho chrbát Miloš Pekár a Červení sa ujali vedenia 0:1. Hra bola primeraná slávnostnému dňu a miestami pripomínala exhibíciu jednotlivých hráčov. V polovici zápasu sa Zelení usadili pred bránkou Červených. Tu však stratili loptu a po rýchlej sérii prihrávok po osi Vrabec , Ľ.Pekár , Pirošík , Malík , Šindelář posledným menovaným zvýšili svoj náskok na 0:2. Iskierku nádeje pre Braňové mužstvo vykresala ďalekonosná strela od Mariána Klottona a zrazu bolo 1:2. Dvadsať minút pred koncom obidve mužstvá vymenili útočníkov za obrancov a tak sa do útoku dostal Braňo a brankár Lasky a u Červených Šustek a Pirošík. Príjemným prekvapením bola dobrá hra v útoku či v obranných povinnostiach Laskyho. Nechýbalo veľa a jeho prvé zavesenie do vzduchu pri hlavičkovom pokuse o zakončenie mohlo skončiť gólom. Center však bol o niečo vyšší , inak bol Lasky voľný a prípadná hlavička by trhala sieť. Na druhej strane sa útočníkom snažili ukázať ako sa majú premieňať 100% šance Daniel a Peter. Reálne však veľa šancí nemali hlavne vďaka cieleným nepresným prihrávkam od svojich spoluhráčov Milana a Ľuba. Tieto situácie bavili hráčov obidvoch mužstiev okrem Daniela a Petra , ktorí poctivo bežali za každou loptou a snažili sa zakončiť na súperovu  bránku. Ako posledná vychutnávka bol hvizd rozhodcu , ktorý si počkal na útočenie Jara Vybocha. Keď už Jaro nabral potrebnú rýchlosť s loptou na vzlietnutie , rozhodca  s veľkou chuťou pískol do píšťalky a zápas ukončil. Bolo že to radosti.

 

Oslava.

Po spoločnej sprche a rýchlom prezlečení sme sa usadili na miesta. Kapitán mužstva Ľubomír Turčan skôr ako poblahoželal Braňovi prekvapil odovzdaním dvoch dresov pre hráčov , ktorí tiež oslavovali s nami 40-ku ale nestihli sa im odovzdať dresy. A tak ako prvý dostal dres s číslom 40 Jaroslav Vyboch - napravo . Ako druhý dostal dres s číslom 40 Miloš Pekár- naľavo.

Potom to už prišlo a svoj dres s číslom dostal aj Braňo Danišek - v strede.

Nasledovalo blahoželanie od spoluhráčov , živio a slávnostný prípitok. Následne sme sa pustili do pripraveného pohostenia. Hostili sme sa do neskorého večera počas ktorého prichádzali Braňovi blahoželať aj jeho ďalší kamaráti. Výsledkom týchto návštev bolo dohodnutie stretnutia medzi FC Senior a mužstvom Mufuza. Tak uvidíme.

A keď sme všetko spapali a vypili bol  čas ísť domov.

Späť