28.5.2011 Memoriál Václava Špačka - Veľké Medziříči

15.06.2011 20:24

 

Dňa 28.5.2011 sa zišlo 10 futbalových mužstiev zo Slovenskej a Českej republiky na 13-tom ročníku Memoriálu Václava Špačka. Zo Slovenska sa zúčastnili dve mužstvá FC Košice a FC Senior Trnové (Žilina).

Turnaj sa začal spomienkou na Václava Špačka nielen ako na výborného futbalistu ale hlavne ako na výborného Človeka. Po príhovore hlavného komentátora zápasu pána Otta Doležala si všetci prítomní hráči aj diváci uctili pamiatku Václava minútou ticha. Po tomto peknom začiatku boli ešte raz pre všetkých prítomných zopakované pravidlá turnaja.

Mužstvá boli rozdelené do dvoch základných skupín po päť mužstiev. Hrali sa súčasne dve stretnutia na šírku futbalového ihriska dvakrát po 10 minút. Počet hráčov na ihrisku bol sedem plus brankár a štyria náhradníci. Vekový limit hráčov bol 35rokov a viac. Následne po skončení zápasov v základných skupinách hralo každé mužstvo ešte jeden zápas o umiestnenie a to systémom prvý s prvým , druhý s druhým atď. Počas zápasov vedúci jednotlivých mužstiev sledovali hráčov a hlasovali o najlepšieho hráča turnaja.

Za FC Senior Trnové (Žilina) nastúpili:

Prvý rad z ľava - Jaroslav Vyboch , Ján Hodás , Ľuboš Pekár , Ján Gier

Druhý rad z ľava - Jozef Belaník , Štefan Danišek , Miloš Labuda , Ľubomír Turčan , Milan Šindelář

Tretí rad z ľava - Jozef Vrabec , Peter Pirošík , Miroslav Vrabec

Zápasy FC Senior Trnové :

FC Rozsochy - FC Senior Trnové     1:O (M.Zítka)

Žilinské mužstvo FC Senior Trnové nastúpilo v prvom zápase proti FC Rozsochy. Po počiatočnom oťukávaní získalo FC Senior Trnové územnú prevahu a súpera zatlačilo na jeho polovičku. Túto prevahu však nedokázali zakončiť strelou na bránku dobre sa brániaceho mužstva. Nakoniec FC Rozsochy využili svoju jedinú šancu v zápase , keď využili chybu v obrane a hráč M.Zítka strelil krásnou križnou strelou jediný gól stretnutia.

FC Senior Trnové - FC Veľké Medziříči I   2:0 (Jaroslav Vyboch , Milan Šindelář)

V druhom zápase FC Senior Trnové hralo proti domácemu mužstvu. Poučení z prvého zápasu dôslednejšie bránili a v útoku zvýšili počet zakončení. Výsledkom boli dva góly po pekných kombinačných akciách celého mužstva.

SK Ostrožská Lhota - FC Senior Trnové    0:4 (2xMilan Šindelář , Ľubomír Turčan , Jozef Vrabec)

Po víťaznom zápase sa zvýšilo sebavedomie všetkým hráčom a skvele načasovanú formu FC Senior Trnové si odniesli ich kamaráti z Ostrožskej Lhoty. Ku koncu zápasu FC Senior Trnové poľavil lebo góly padali ako na bežiacom páse a tak isto bolo potrebné šetriť sily na rozhodujúci zápas , ktorý v prípade úspechu by zaručil účasť FC Senior Trnové vo finále  turnaja.

FC VMG Kyjov - FC Senior Trnové     1:1 (Lubomír Vaníček - Jaroslav Vyboch)

Rozhodujúce stretnutie hral FC Senior Trnové proti neporazenému mužstvu v turnaji. Ak chcel FC Senior Trnové postúpiť do finále musel by vyhrať o dva góly. S touto výzvou sa aj pustil do súpera. Ten si vedomý svojho náskoku sa uzavrel na svojej polovičke a vyrážal do občasných protiútokov. Tlak FC Senior Trnové narastal a vyvrcholil úvodným gólom Jaroslava Vybocha , ktorý ho oslávil parádnou rybičkou. Po rozohratí gólu sa FC Kyjov pokúsil zaútočiť a vybojoval rohový kop. Ten aj okamžite rozohral a hoci napádaný Lubomír Vaníček so šťastím prekonal brankára FC Senior Trnové , keď  strelu tesne pred brankárom tečoval obranca FC Senior Trnové. Tento moment však hráčov FC Senior Trnové nezlomil a zatlačili svojho súpera do jeho šestnástky. Výsledkom bola hlavička Jozefa Belaníka , ktorá prekonala brankára FC Kyjov a diváci kričali gól. Žiaľ sieť , ktorá sa zatriasla nebola z vnútra brány ale zvonka. Zároveň to bola posledná akcia stretnutia a tak FC Senior Trnové išiel hrať o celkové piate alebo šieste miesto.

Výsledok v skupine :

  1. FC VMG Kyjov        10 bodov
  2. FC Rozsochy            9 bodov
  3. FC Senior Trnové     7 bodov
  4. Veľké Medziříči I     0 bodov
  5. Ostrožská Lhota     0 bodov

Zápas o celkové umiestnenie TJ Granitol Moravský Beroun - FC Senior Trnové 3:3 na 11m 3:1 (2xRudolf Nohejl , Jan Dibďák - 2xŠtefan Danišek , Milan Šindelář)

V tomto zápase sa do hry pýtal brankár FC Senior Trnové Štefan Danišek a vymenil si svoje miesto s útočníkom Jozefom Belaníkom. Štefan sa hneď v úvode stretnutia prezentoval dvoma exportnými gólmi , keď prvý strelil po peknej kombinačnej akcii a nechytateľnej strele. Druhý strelil z priameho kopu a brankár Granitolu sa iba pozeral ako mu vymietol pavučinu. Hráči Granitolu sa však po dvoch inkasovaných góloch nezdávali a znížili na 1:2 z 11m kopu po ruke hráča FC Senior v šestnástke. FC Senior Trnové odpovedalo tretím gólom Milana Šindelářa a začali predčasné oslavy. Tesne pred koncom hráči Granitolu strelili dva rýchle góly a stretnutie sa rozhodovalo na 11m kopy. V nich mali viac šťastia hráči TJ Granitol Moravský Beroun a obsadili konečné 5-te miesto.

Celkové poradie mužstiev :

  1. FC VMG KYJOV
  2. BRNO-ŘEČKOVICE
  3. FC ROZSOCHY
  4. FC KOŠICE
  5. TJ GRANITOL MORAVSKÝ BEROUN
  6. FC SENIOR TRNOVÉ
  7. VELKÉ MEDZIŘÍČI II
  8. VELKÉ MEDZIŘÍČI I
  9. FC VELKÁ BÍTEŠ
  10. FC OSTROŽSKÁ LHOTA

Všetky mužstvá dostali vecné ceny a prvé mužstvá aj krásne poháre. FC Senior Trnové  získal ocenenie pre svojho hráča , keď Jaroslav Vyboch bol vyhlásený za najlepšieho hráča  turnaja zo 120 prítomných futbalistov. Ďalšie ocenenie z mužstva FC Senior Trnové mohol získať aj Milan Šindelář ako najlepší strelec ale keďže boli dvaja hráči s rovnakým počtom strelených gólov túto cenu získal ako starší hráč FC VMG KYJOV Bronislav Jelínek (1972). Najstarším hráčom bol Jiří Krejčí (1945) Veľké Medziříči II- klobúk dolu.

Turnaj bol dobre zorganizovaný a dúfame , že o rok sa FC Senior Trnové opäť zúčastní a bude robiť dobré meno Žilinskému futbalu.

 

Späť