27.3.2011

27.03.2011 17:39

 

Výsledok stretnutia    2:1

Zostava Červení :

Ján Hodas , Miloš Labuda  , Ľubomír Turčan +1 ,Jozef Vrabec , Ľuboš Pekár ,  Milan Šindelář +1 , Danko Šustek , Ľubo Šemľa

Posily u Červených : Ľubo Malík

Zostava Zelení :

 Slavomír Meliš , Jozef Drábik , Ján Gier  , Pavol Tavač +1 , Jaro Vyboch , Rudo Huliak , Robo Huliak ,  Miroslav Vrabec

Posily u Zelených : Lasky

Stretnutie sa odohralo na Pasienkoch za pekného slnečného počasia s teplotou okolo 6°C. Konečne nefúkal vietor a mierne studený vzduch sa časom ohrial a bolo ideálne počasie na futbal. Terén bol mäkký a hrbolatý.

Hneď od začiatku stretnutia zobrali aktivitu na svoje kopačky Zelení. Červení kontrovali nebezpečnými protiútokmi vo väčšom počte hráčov. Hra bola na šance vyrovnaná. Potom však prišla chvíľa , keď Červení rozohrávali loptu , ale rozohrávajúci hráč nemal komu prihrať. Vybral si relatívne najlepšie postaveného spoluhráča ale prihrávku zachytil dobre postavený hráč Zelených. Do rýchleho útoku sa zapojili traja hráči Zelených s gólovou koncovkou Pala Tavača 0:1. Tento gól naštartoval Červených k väčšej aktivite vpredu a táto bola zavŕšená krásnou umiestnenou strelou do pravého horného rohu Ľubom Turčanom 1:1. Zaujímavosťou na tomto góle je fakt , že kým sa Ľubo odhodlal vystreliť tak sa k nemu lopta trikrát vrátila. Zelení napriek inkasovanému gólu boli lepším mužstvom. Ich kombinácie boli ukážkové ale šťastie a skvelá obranná hra v podobe Danka Šusteka a brankára Ľuba Šemľu im nedovoľovalo streliť gól. Šťastena sa druhý krát usmiala na Červených , keď sa Ľubovi Malíkovi podarilo pretlačiť loptu pomedzi nohy obrancovi k Milanovi Šindelářovi a ten zblízka prekonal Laskyho 2:1. Tridsať minút pred koncom musel odísť Janko Hodas a Zelení získali početnú prevahu. Zatlačili Červených , ktorým rýchlo dochádzali sily a preto sa sústredili hlavne na obranu. Pár protiútokov väčšinou skončilo na dobre postavenom Jožkovi Drábikovi , ktorému dobre asistoval Robo Huliak , ktorý okrem obrany aj nebezpečne podporoval útoky Zelených.

Okrem už spomínaných hráčov hral opäť vynikajúco Jaroslav Vyboch , ktorý zakladal väčšinu útokov Zelených a bol ich jednoznačným tvorcom hry. Z Červených svoje kvality niekoľko krát predviedol Jozef Vrabec , keď veľmi elegantne obišiel viacnásobnú presilu protihráčov a svoje kľučky zakončoval presnými prihrávkami. Dokonca sa mu skoro podarilo aj skórovať , ale lopta padla tesne za brvno. Z Červených sa podstatne lepšie ako v predchádzajúcich zápasoch darilo Ľubošovi Pekárovi , keď mu vychádzali prihrávky a napádanie súpera v behu. Horšie to už bolo v obrane , keď sa mu podarilo párkrát podkúriť ale spoluhráči dokázali tieto chybyčky napraviť.

Celkovo mali hru viac pod kontrolou Zelení ale Červeným sa podarilo tesný náskok udržať , aj keď takáto hra ich stála veľmi veľa síl a ukončenie zápasu ich zachránilo pred istým vyrovnaním. Bol to pekný zápas lebo väčšina hráčov si siahla až na dno svojích síl , čo je dobré ako príprava na turnaj vo Veľkom Meziříči.

Späť

Povedali po zápase :

Neboli nájdené žiadne príspevky.