24.8.2014

27.08.2014 09:56

Výsledok stretnutia 0:2

Zostava Červení :

Miloš Labuda , Ľubomír Turčan , Jozef Vrabec  , Ľuboš Pekár  , Daniel Šustek , Jozef Filo , Milan Šindelář , Peter Pirošík

Zostava Zelení :

Slavomír Meliš +1 , Jaroslav Vyboch  , Ján Gier , Robo Huliak  , Marián Klotton , Ľubo Malík +1 , Miloš Pekár  

Ihrisko :

Hralo sa na Pasienkoch. Tráva bola vyššia ako by sa patrilo. Terén bol mokrý a miestami sa robilo blato ale tráva všetko vyčistila. Teplota bola 18°C , zamračené s občasným dažďom.

Zápas:

Zelených prišlo ako šafránu a tak im Červení zapožičali dvoch hráčov zo základu. Opätovne sa do súťaže zapojil aj Slavomír Meliš a tiež sa pridal ku Zeleným. Začiatok patril pod réžiu Zelených. Bolo to spôsobené aj taktikov Červených , ktorí ich nechali kombinovať na poliacej čiare a sústreďovali sa na rýchle protiútoky. Zelení hýrili pohybom čo sa časom prejavilo na strate sily. Na túto chvíľu čakali Červení a začali svojho súpera prehrávať v strede poľa a vytvárať si šance. Zakončenia však neboli presné a tak aj zo sľubných akcií bola na konci nepresná strela. V posledných zápasoch pri rozohrávke vo veľkom začal útok podporovať obranca Červených Daniel Šustek. Má to výhodu rýchleho prenesenia hry. Ale aj nevýhodu pri strate lopty. Presne to malo za následok aj prvý gól v zápase. Najskôr Zelení získali loptu v strede poľa a založili útok. Tento však dokázali zastaviť vracajúci sa hráči zo zálohy. Následný pokus o prenesenie lopty na vysunutých hráčov nebol úspešný. Lopta sa dostala na pravú stranu k Ľubovi Malíkovi. Ten poslal center po výške na ľavú stranu na úplne voľného pred bránkou Jara Vybocha a pri pravej tyči číhal Slavomír Meliš. Červení v tej chvíli mali v bránke Miloša Labudu , pred Milošom Ľuboša Pekára a z útoku sa vracal Daniel Šustek. Peter Pirošík blokoval Ľuba Malíka ale centru nedokázal zabrániť. Ľuboš Pekár sa rozhodol ísť do súboja na hlavičkujúceho Jara Vybocha , ktorého zozadu ešte atakoval vracajúci sa Daniel Šustek. Jaro napriek tomu dokázal odhlavičkovať a prihral presne na nohu Slavomíra Meliša pri pravej tyči. Miloš Labuda v bránke sa ešte svižne presunul ku tyči ale na zakončenie z prvej nemal nárok. 37 minúta Slavomír Meliš 0:1 . Po inkasovanom góle sa Miloš rozhodol podporiť útočnú silu Červených a došlo k výmene brankára za Ľuboša Pekára. S príchodom Miloša do hry sa výrazne zvýšila útočná a kombinačná sila Červených. Na ich škodu však nedokázali premeniť ani jednu z vyložených šancí. Na druhej strane Zelení mali tri vynikajúce brejky s presným zakončením na bránku ale dobré zákroky brankára držali Červených v hre o dobrý výsledok. Posledných desať minút Červení vrhli všetky sily do útoku. Svojho súpera zavreli na jeho polovici. Zelení nechali na súperovej polke vysunutého Ľuba Malíka. Ten sa po piatich minútach dočkal a svoj nájazd na brankára s prehľadom premenil. 85 minúta Ľubo Malík 0:2. Potom mali Červení ešte dve šance ale dnes nevedeli trafiť bránku ani keby mali loptu s navigáciou.

Späť