22.9.2013

22.09.2013 17:46

Výsledok stretnutia 0:0

Zostava Červení :

Ján Hodás , Miloš Labuda  , Ľubomír Turčan  , Jozef Vrabec , Ľuboš Pekár ,Milan Šindelář  , Daniel Šustek , Peter Pirošík

Zostava Zelení :

Adam Chabada , Pavol Tavač ,  Jaroslav Vyboch , Rudo Huliak  , Robo Huliak , Peter Huliak  Marián Klotton   , Miroslav Vrabec , Miloš Pekár

Ihrisko :

Hralo sa na hlavnom ihrisku. Terén bol mäkký. Zamračené s mierne prenikajúcim slnkom s teplotou  10°C , ktorá pri prenikajúcom slnku rýchlo stúpala , bezvetrie .

Zápas:

Dnešný zápas bolo zavedené pravidlo štandardných rohových kopov prípadne pätiek. To znamenalo , že keď útočiace mužstvo nepresne zakončilo už nemalo možnosť pokračovať v hre ako doteraz ale loptu získalo brániace sa mužstvo. Úvodné minúty boli rozpačité ale mužstvá si rýchlo zvykli a perfektne sa novému pravidlu prispôsobili či už pri útočení rozvážnejším zakončením alebo pri obrane vytláčaním súpera za bránkovú čiaru.

Po dôkladnom porovnaní predchádzajúcich zápasov a toho dnešného musím jednoznačne konštatovať , že hra síce stratila v určitých úsekoch na tempe ale čo je dôležitejšie získala na kvalite a dnešný zápas vysoko prekročil kvalitu ostatných zápasov.

Mužstvá už bezhlavo nezakončovali na náhodu aj keď niekedy strela do kŕdľa mala úspech ale svoju rozohrávku dôkladnejšie pripravovali na finálne zakončenie.

Minulé zápasy aj keď mužstvo v prečíslení bezhlavo zakončilo útok stihlo urobiť ešte rýchlu rozohrávku , lebo stále bolo prvé pri lopte a nie raz takýmto nefutbalovým rozohraním (keďže lopta podľa pravidiel patrí brániacemu mužstvu) výhodu prečíslenia a rýchlej rozohrávky využilo na strelenie gólu.

 

Dnes nie je možné vyzdvihnúť niektorého hráča alebo mužstvo. Výkon podali obidve mužstvá v útočnej aj obrannej fáze na jednotku a nie jeden hráč si siahol na dno svojich síl.

Predsa však niečo o hráčoch.

U Zelených sa po dlhšej zdravotnej prestávke v útoku predstavil Pavol Tavač. Je to nebezpečný útočník a nerobí mu problém rozohrávka z prvej na voľného spoluhráča čím vytváral pre svojich spoluhráčov pekné šance. U Zelených si dnes najviac vytrpel Miroslav Vrabec , ktorý dnes v súbojoch s protihráčmi utŕžil nespočetné množstvo boľačiek.

U Červených sa vysokou bojovnosťou predstavil Ľubo Turčan , ktorý sa v zápale boja dopustil malých faulov na všetkých súperových hráčoch okrem brankára.

 

Pokiaľ si udržíme dnešnú kvalitu kolektívneho výkonu obidvoch mužstiev , tak vidím naše nádeje na turnajoch , ktorých sa pravidelne zúčastňujeme veľmi vysoko.

Späť