Víťazi 1.Juniálesu Bytčica

02.07.2013 20:04

V Sobotu 29.6.2013 sme sa ako pozvané mužstvo zúčastnili priateľského turnaja v Bytčici. Vzhľadom na blízkosť turnaja ako aj priaznivú konštaláciu hviezd sme sa zišli až 15 hráči , čo vzhľadom na systém turnaja 6 + 1 dávalo našemu mužstvu poriadnu silu.

Adam Chabada , Ján Hodás +1 , Ľubomír Turčan + 2 , Jozef Vrabec , Ľuboš Pekár , Marián Klotton , Jaroslav Vyboch , Milan Šindelář +2 , Robo Huliak +2 , Rudo Huliak , Ľubo Malík +2 , Miroslav Vrabec , Daniel Šustek , Peter Pirošík , Lasky

Jeden gól mi zachádza a u niektorých hráčov som si nie istý počtom strelených gólov tak dodatočne upravím.

 

Príchod na turnaj.

Netradične sme dorazili načas , dokonca pol hodinu pred plánovaným začiatkom o 14:00hod. To umožnilo našemu brankárovi Laskymu sa vrátiť späť do našich šatní a zobrať si zabudnuté kopačky. Po menšom blúdení sme našli zvyšok mužstva v šatni a pustili sme sa do rozoberania dresov. Odniekaľ sa pritrafila aj flaštička koňaku tak malý štanprlík na pozvbudenie prišiel niektorým hráčom vhod.

Po prezlečení sme sa vybrali na ihrisko kde na tribúne už bolo plno divákov. Väčšinu z nich však tvorili vystupjúci na Juniálese. Ihrisko ako také nás prekvapilo svojou kvalitou až sa niektorí hráči vyjadrili či na takom rovnom ihrisku budeme vedieť hrať. Tráva bola pekná hustá super pokosená. Miestami sa našli aj kúsky skorocelu. Jeho liečivé účinky sú známe a tak náš nemenovaný kapitán chvíľku uvažoval , že sa trošku pováľa po trávniku aby si zahojil boľačky a lišaje , ktoré utrpel pri páde na korčuliach. Keďže naokolo bolo dosť divákov tak nakoniec hojivú procedúru vynechal. Osobne si myslím, že by si to nikto ani nevšímal vzhľadom k tomu , že sme boli v Bytčici.


Po menšej rozcvičke prišiel príhovor organizátorov . Hneď v úvode zazneli slová , že nie je dôležité vyhrať ale turnaj si pekne užiť. Škoda , že ich nepočuli tí , ktorí ich hovorili.

FC Senior Trnové - Samosprávny kraj  3:0

Los nám ako prvého pridelil organizátorov turnaja. Začiatok sa niesol v pohode a pravidelným rýchlym striedaním a prihrávkami nakrátko sme diktovali tempo hry. U súpera postupom času začal vynikať nadpriemernou aktivitou v osobných súbojoch hráč s číslom 7 Miško. Aspoň tak na neho pokrikoval jeho najstarší spoluhráč na ihisku a miestami to vyzeralo ako vypustenie buldoga. Márne boli naše dohovárania , že ide o priateľský zápas. Miško proste išiel tvrdo za víťazstvom , klapky na očiach a štuple von. V prvom polčase však prišla tá najsprávnejšia odpoveď v podobe gólu. Najskôr skúška akcie , ktorú súperova obrana zachytila ale už o dve minúty sa akcia zopakovala s úspešným koncom. Podstata bola jednoduchá. Jaro Vyboch ma poliacej čiare vodil loptu zo strany na stranu a následne poslal mäkký oblúčik pred súperovú bránku. Tu loptu dobehol Milan Šindelář a hlavou zmenil jej smer do protipohybu bezmocného brankára. Už keď som pri súperovom brankárovi tak ten narozdiel od Miška , ktorý každému na ihrisku do zblbnutia opakoval , že hrá prvú ligu ukázal naozaj kus brankárskeho umienia a za celý zápas chytil minimálne päť čistých gólov.

Polčas sme vyhrali 1:0 a ešte sme boli relatívne v pohode. Vdruhom polčase sa však k Miškovému vyčíňaniu pridal aj rozhodca a z priateľského strenutia sa stala regulárna bitka. Keď už nepomáhalo dobré slovo nastúpili do zápasu naši obrancovia a poslali Miška obzrieť kvalitný trávnik a vyskúšať hojivú moc skorocelu. Čudej sa svete , skorocel zabral a Miškové súboje ustúpili na razancii. Dokonca aj rozhodca začal občas ukazovať lopty aj v náš prospech. Potom sme vsietili ešte dva góly z ktorých jeden dával Ľubo Turčan a druhý asi Ľubo Malík. V každom prípade sme pohodlne udržali vedenie 3:0 až dokonca. Akurát stále nechápem Miškov postoj o tom , že sme sedliaci. Veď Trnové je predsa mestká časť Žiliny. Iba ak by bol aj Miško sedliak a tak možno tým myslel , že sme spoluobčania.

FC Senior Trnové - TJ Bánová 1929   7:3

Tak toto bol úplne iný zápas. Tak ako sa na priateľské stretnutia patrí. Bez zbytočných tvrdých zákrokov. Dokonca tie jediné dva sme urobili my hneď na začiatku keď nešlo ani o súboje ako o nešťastné strety dvoch hráčov. Najväčší paradox bol , že sa dvakrát stretli kamaráti. Potom sme však ubrali a radšej sme hráča nechali prejsť. Náš súper mal na lavičke iba štyroch hráčov čo sa s našou nedalo porovnať. Tak isto väčšina z nich mala nad 40 rokov a dokonca ich útočník mal 67 rokov ale pohyb neskutočný. Obranu mu tvorila trojica mladíkov okolo 16 - 20 rokov. Dvaja obrancovia a brankár. Chlapci boli naozaj rýchli ale skúsenosti a veľká striedačka nepustia a tak sme polčas vyhrali 3:0. V druhom sme veľmi rýchlo strelili ďalšie dva góly a už sme vyhrávali 5:0. Samozrejme , že pri takejto úrode gólov sa do útočenia okrem nášho brankára pustil zvyšok mužstva. To náš skúsený súper využil a v priebehu päť minút nám strelil tri góly a znížil na 5:3. Tu zaúradovalo slovo a čin kapitána , ktorý strelil po peknom úniku s Ľubom Malíkom dôležitý šiesty gól. Ján Hodás 6:3. Bodku za zápasom dala ďalekonosná strela Roba Huliaka na 7:3. Po skončení zápasu sme si všetci tak ako sa patrí podali ruky. Veď išlo o priateľský zápas a keby aj nie tak futbal je šport a nie vojnová zóna Miško !

Vyhlásenie výsledkov

Po skončení turnaja boli vyhlásené výsledky a osobne každému jednému hráčovi zablahoželali Župan a Primátor mesta Žilina. Tak sa nám zoznam trofejí rozrástol o jeden pekný diplom. Už som ho zalaminoval.

1.FC Senior Trnové

2.TJ Bánova 1929

3. Samosprávny kraj

4. FC Tatran Bytčica

Zábava

Po prezlečení sme sa rozbehli utratiť nafasované lístky na pivo a klobásku. Pomer bol správny. Klobáska studená a pivo teplé. Takto sa aspoň nikomu nemohlo zapariť hrdlo.

Okrem pohostenia sme rozdali aj zopár autogramov a ako dôkaz je jediná fotka z turnaja nášho útočníka s faninkou a za nimi čakajúcimi fanúšikmi na autogram. Slečna sa myslím volá Barbora a nedočkavý chlapec v slnečných okuliaroch Tomáš.

 

Späť