Trnovské hody 2014 – opäť víťazne !

27.04.2014 13:40

Tento rok nebolo počasie moc priaznivé ku organizátorom a ani ku samotným súťažiacim či divákom. Celú noc pršalo a prestalo až okolo 10:00hod.

Napriek tomu sa na hodoch zišlo rekordné množstvo súťažiacich vo varení gulášu , návštevníkov ako aj samotných atrakcií pre deti.

Čo sa týka futbalistov tak sa počet družstiev znížil na štyri , čo umožnilo organizátorom pridať na hracom čase a nechať futbalistov ukázať divákom svoje majstrovstvo a kondičku.

 

Turnaja sa zúčastnili tieto mužstvá :

Vekam                       – sponzor hodových slávností

FC Senior Trnové      – dvojnásobný víťaz turnaja 2012 - 2010

Spevokol                    – dvojnásobný víťaz turnaja 2013 – 2011

Hasiči                         – najpočetnejšie mužstvo na turnajoch

 

FC Senior tento rok reprezentovali :

1 – Ladislav Vríčan – brankár

2 – Ľubomír Turčan – kapitán FC Senior , obranca

15 – Miroslav Vrabec – obranca , 4góly

11 – Miloš Pekár – obranca , 4góly

7 – Jaroslav Vyboch – záložník , 4góly

9 – Peter Mackura – útočník , 4góly  

13 – Ľubo Malík – útočník , 5gólov

12 – Ľuboš Pekár – útočník

 

Turnaj sa hral tradičným systémom 4 + 1. Keďže sa hralo ako každý rok na multifunkčnom ihrisku dohodli sa mužstvá na doplnení pravidiel. Strela alebo odrazená lopta do ochranného oplotenia znamenala aut alebo rohový kop. Držanie sa mantinelu obidvoma rukami automaticky znamenalo prerušenie hry a loptu pre súpera.

Rozhodcom pre všetky zápasy bol Miloš Brezány.

 

Vývoj zápasov turnaja :

Vekam – FC Senior 3:7

(Peter Mackura – 4góly , Miloš Pekár – 2 góly , Jaroslav Vyboch – 1gól)

Zápas sa chvíľu niesol v zoznamovacom tempe ale po rýchlom skórovaní súper otvoril hru a polčas sme vyhrali 0:5 . V druhom polčase súper tromi rýchlymi gólmi znížil stav zápasu ale dve gólové odpovede udržali súpera na dištanc a zaknihovali sme prvé dôležité víťazstvo s húževnatým súperom.

 

Spevokol – Hasiči 7:6

V druhom zápase sa stretol minuloročný víťaz turnaja opäť posilnený o legionárov a mnohopočetné mužstvo Hasičov. Hasiči už pri rozcvičke preukázali vynikajúce strelecké schopnosti a v bránke zase predvádzal neuveriteľné zákroky ich brankár. Pri takej streleckej sile a schopnostiach brankára som očakával , že tento rok Hasiči budú tajným favoritom na víťaza.

Zápas však opäť ukázal , že okrem schopnosti útočiť majú svoju starú slabosť v rozohrávke a robení zbytočných chýb. A tak namiesto streleckých hodov na jednu bránku to vyzeralo ako na hojdačke. Chvíľu viedli Hasiči a chvíľu spevokol. Päť minút pred koncom zápasu Hasiči opäť viedli ale inkasovali gól po zahraní súperovho hráča rukou. Namiesto aby bránili sa všetci sústredili na rozhodcu a tak inkasovali lacný gól. Pri rozohrávke po strelenom góle rozoberali s rozhodcom ruku a tak im súper odobral loptu a poľahky skóroval druhý krát. Tento náskok si Spevokol už udržal a pripísal si víťazstvo.

 

Vekam – Spevokol 2:4

Hráči Vekamu prekvapivo svojho súpera potrápili. Nepremenením svojich príležitostí mu však umožnili získať ďalšie víťazstvo. Hráčov Spevokolu to však stálo veľa síl.

 

FC Senior – Hasiči 9:4

(Ľubo Malík – 3góly , Jaroslav Vyboch – 2góly , Miloš Pekár – 2góly , Miroslav Vrabec – 2góly)

Tento zápas má svoje špecifiká z dôvodu , že polovička hráčov Hasičov sú zároveň aj hráčmi FC Senior. To však nič nemení na rivalite , skôr naopak. Napriek tomu obidve mužstvá upustili od fyzického kontaktu a sústredili sa na kombinačnú hru.

Hasiči zvolili zaujímavú taktiku. Svojho súpera čakali na svojej polovičke a predpokladali , že sa dostanú svojou rýchlosťou za chrbát obrany FC Senior. Tu sa však prepočítali lebo do svojich rýchlych brejkov sa dostali iba pár krát za zápas a inkasovali skoro z každej útočnej akcie hráčov FC Senior. Títo ich dokázali kombinačnou hrou zatlačiť až pred ich bránku a nekompromisne zakončovali každú akciu gólom.

 

Vekam – Hasiči 6:6

Opäť jeden z otvorenejších zápasov. Mužstvá sa vrhli do útočenia a tak sa skóre prelievalo zo strany na stranu. Už to vyzeralo na víťazstvo hráčov Vekamu ale inkasovaný gól v poslednej minúte ich pripravil o víťazstvo.

 

FC Senior – Spevokol 5:2

(Miroslav Vrabec – 2góly , Ľubo Malík – 2góly , Jaroslav Vyboch – 1 gól)

V tomto zápase sa stretli zatiaľ dve neporazené mužstvá. Zatiaľ čo hráči FC Senior po skvelom výkone v predchádzajúcich zápasoch svojich súperov rostrieľali  tak hráči Spevokolu si svoje víťazstvá vydreli vždy až ku koncu zápasov.

Spevokol zvolil rovnakú taktiku ako Hasiči. Nechal kombinovať svojho súpera a čakal na svoju príležitosť. Táto aj prišla a relatívne rýchlo sa ujali vedenia po nenápadnej strele po zemi okolo obrancu do tyče a následne sa lopta odrazila do bránky. Za FC Senior ešte v prvom polčase vyrovnal krásnym gólom Jaroslav Vyboch 1:1 . Druhý polčas Spevokol pokračoval vo svojej vyčkávacej taktike. Tu však zaúradovala pravačka obrancu FC Senior Miroslava Vrabca a ďalekonosnou strelou vymietol ľavý horný roh súperovej bránky. Miroslav Vrabec 2:1. V tomto zápase sa dosť iskrilo čo pozitívne motivovalo útočníkov FC Senior. Najskôr sa po menšom očkovaní presadil Ľubo Malík a zvýšil na 3:1. Keďže súper pokračoval vo svojej vyčkávacej taktike tak opäť poslal svoju vizitku na súperovu bránku obranca FC Senior Miroslav Vrabec a znovu vymietol pavučiny na súperovej bránke. Miroslav Vrabec 4:1 .Súper pridal na obrátkach a začal s veľkým dôrazom dohrávať všetky súboje. Po jednom takomto súboji medzi útočníkom Spevokolu a brankárom FC Senior inkasoval brankár kop do hlavy. Po asi troch minútach sa pokračovalo v hre. Dôraz Spevokolu však nakoniec znamenal gól a zníženie na 4:2. To sa však v súboji nešetrne opreli aj do záložníka FC Senior Jaroslava Vybocha , ktorého po súboji zrazu bolo plné ihrisko. Jeho hra totálne utlmila snahy hráčov Spevokolu a umožnila zatĺcť povestný klinec útočníkovi FC Senior Ľubovi Malíkovi  ktorý po prihrávke od Petra Mackuru uzavrel skóre zápasu na jednoznačných 5:2.

 

Napriek tomu , že sa niekedy v jednotlivých zápasoch trochu aj zaiskrilo tak si hráči jednotlivých mužstiev dokázali po zápasoch podať ruku a poblahoželať súperovi k víťazstvu. Prípadné srandičky na adresu súperov dokázali , že aj keď každý chcel vyhrať tak po zápasoch to už opäť boli starí dobrí kamaráti.

 

Výsledok turnaja :

1.miesto FC Senior Trnové     9bodov, skóre 21 :   9

2.miesto Spevokol                    6bodov, skóre 13 : 13

3.miesto Hasiči                        1bod    , skóre 16 : 22

4.miesto Vekam                       1bod    , skóre 11 : 17

 

Najlepší strelec turnaja :

Ľubo Malík – 5gólov , FC Senior Trnové

 

Napriek počasiu bol turnaj ako aj hody veľmi vydarené a do neskorej noci sa ľudia zabávali.

 

Ďakujeme všetkým organizátorom !

Späť