Odvetné stretnutie Starí páni Martin Priekopa : FC Senior Trnové

06.11.2011 15:00

Výsledok stretnutia 2:5 (polčas 0:2)

Na odvetné stretnutie sme sa tešili , počasie vyšlo nad očakávanie a tak plní optimizmu a dobrej nálady sme vyrazili do Martina.

Zostava FC Senior Trnové :

Lasky - brankár

Slavomír Meliš , Jozef Drábik , Ján Hodás , Jozef Belaník +1 , Miloš Labuda , Ľubomír Turčan , Ján Gier, Jozef Vrabec , Ľuboš Pekár , Jaroslav Vyboch , Štefan Danišek +2 , Milan Šindelář +2 , Rudo Huliak , Marián Klotton , Peter Pirošík

Áno bolo nás aj z brankárom 16 hráčov.

Po príchode do Martina sme sa pekne pozdravili s domácimi hráčmi a išli sme do šatne. Zatiaľ čo v Žiline bol pekný teplý slnečný deň tak v Martine bolo zamračené a o pekných pár stupňov menej. Rýchlo sme nabehli do šatne a ešte rýchlejšie von , lebo v šatni bola ešte väčšia kosa ako vonku. Musíme to však brať pozitívne lebo stretnutie sa začalo o tri minúty skôr voči pôvodnému plánovanému začiatku. V Šatni nás však čakalo milé prekvapenie vo forme fľašky a nealko nápojov.

 Pri rozcvičke sme skonštatovali , že ihrisko je viac hrbolaté ako by sme chceli , ale počas zápasu sa všetci hráči profesionálne s terénom vysporiadali a ukázali kus futbalového umenia na obidvoch stranách. Začiatok sa odohrával v strede ihriska , keď obidve mužstvá dobre bránili svoje polovičky a neumožnili súperovi ohroziť bránku. Postupne obidve mužstvá chytili stereotyp a hralo sa iba na jednej strane ihriska , zatiaľ čo hráči na druhej strane márne čakali na loptu. Po 15minutách prišlo prvé striedanie a aj pokyny na prenesenie hry na druhú stranu , kde sme mali naše dve esá Jozefa Belaníka a Štefana Danišeka. Po prenesení hry na ich stranu prišli aj naše prvé šance a náš prvý gól padol po peknej samostatnej akcii Jozefa Belaníka a tvrdej umiestnenej strele zpoza šestnástky. Jozef Belaník 0:1. Gól vyvolal v radoch súpera rozčarovanie , lebo sa chystali na odvetu po prvom zápase. Urobili pár nevynútených chýb. Najskôr na zvýšenie nášho náskoku mal šancu Milan Šindelář ale zoči voči brankárovi nedal. Potom sme mali ešte niekoľko šancí ale Martinský brankár predviedol pekné zákroky a držal svoje mužstvo nad vodou. Predsa však v prvom polčase prišla naša chvíľa a samostaný nájazd na brankára bol premenený Štefanom Danišekom 0:2.  Hra však bola po celý čas vyrovnaná ale do konca prvého polčasu sa už nič podstatné neudialo.

 Prišla prestávka , ktorú sme využili na občerstvenie. Niektorí z nás boli riadne vysmädnutí a tak ponúknute čapované pivo zasyčalo len taký fukot. Martinskí hráči venovali prestávku taktike na druhý polčas čo sa aj na začiatku druhého polčasu prejavilo.

Prvých pätnásť minút patrilo domácemu mužstvu , ktoré nás uzavrelo pred našou šestnástkou a nebezpečne ohrozovali našu bránku. Tu sa vo skvelej forme ukázal Lasky , keď likvidoval jednu šancu domácich za druhou. A keď už nestačil ani Lasky tak nám pár krát pomohla konštrukcia bránky. Domáci sa za tlak dočkali zaslúženého gólu , keď po rohovom kope nechytateľne hlavičkovali do bránky a znížili na 1:2. Reagovali sme prestriedaním hráčov a hra sa vyrovnala. Potom prišla opäť chvíľa Štefana Danišeka , keď napodobnil Jozefa Belaníka. Asi dvadsať metrov od bránky si zasekol loptu , urobil kľučku na stred ihriska a nechytateľne strelil do opačnej strany gól. Brankár domácich zareagoval a hodil sa ale proti tejto strele nemal žiadnu šancu. Štefan Danišek 1:3. Tento gól vrátil na naše kopačky pohodu a naopak domácim zobral a výsledkom bola chyba , ktorú potrestal z pravej strany krížnou strelou Milan Šindelář 1:4.  Domáci sa paradoxne po tomto góle otriasli a znova niekoľko krát nebezpečne zaútočili a strelili svoj druhý gól 2:4. Potom mali ešte jednu veľkú šancu na strelenie gólu , keď od gólu ich delila dĺžka jednej kopačky. Na Laskyho vystrelili nepríjemnú strelu , ktorú Lasky robinzonádou chytil ale pri páde na zem mu lopta vypadla k nohám Martinského útočníka. Lasky sa v poslednej chvíli hodil ešte raz a zobral loptu z kopačky Martinského útočníka. Pri páde si však vyrazil dych čo sa prejavilo trochu neskôr jeho opakovaným pádom na zem. Bolo jasné , že Lasky už nedohrá a tak do bránky nastúpil Jozef Belaník. Po tejto malej prestávke sme opäť chytili dych a nebezpečne zaútočili. Akciu po pravej strane potiahol Štefan Danišek a presnou prihrávkou našiel na druhej strane voľného Ľuboš Pekára. Tento si vybral do spolupráce nabiehajúceho Slavomíra Meliša . Slavo dostal presnú prihrávku za domáceho obrancu , loptu pekne spracoval a poslal ju v šestnástke späť na strelu Ľubošovi Pekárovi. Tento sa do lopty oprel z celej sily , lebo v bránke okrem brankára boli ešte dvaja obrancovia ale v momente strely mu zo zadu dal pred loptu nohu vracajúci sa hráč domácich. Lopta len mierne podskočila do predu a nasledujúca dorážka v sklze už domácej obrane nenarobila problémy. Predsa sme sa však dočkali ešte jedného gólu , keď po peknej prihrávke sa rútili na domáceho brankára dvaja hráči Milan Šindelář a Ľuboš Pekár. Milan potiahol akciu a aj ju sám zakončil strelou pomedzi nohy brankára 2:5. Na druhej strane mali aj domáci ešte jednu veľkú šancu streliť gól ale Jozef Belaník ukázal , že nie je len dobrý útočník ale aj brankár a nebezpečnú akciu z likvidoval. Po tejto akcii sa už nič vážne neudialo a za chvíľu sa stretnutie skončilo.

Po zápase si všetci hráči navzájom podali ruky a išlo sa do sprchy. Keď sme boli zasa pekní čakalo nás príjemné pohostenie vo forme grilovanej klobásky , skvelého chleba , piva a aj niečoho tvrdšieho. Na domácich bolo vidno jemné sklamanie z prehry ale zápas napriek jednoznačnému výsledku bol o využitých šanciach a tu sme mali trocha viac šťastia my. Postupne sme však prešli na iné témy a zábava začal nebezpečne gradovať. Asi po hodine sme sa s našimi novými kamarátmi rozlúčili a naštartovali tátoše smerom domov. 

Hlášku zápasu povedal Slavomír Meliš , keď sme mali v útoku loptu a Slavo bežal od polovičky ihriska :

"Počkajte chvíľu , ja tam dobehnem " (Slavo tento rok oslávil 60 rokov)

Späť