Futbalový turnaj 15.7.2017

23.07.2017 17:25

Za futbalového počasia sa dňa 15.7.2017 Sobota uskutočnil turnaj organizovaný FC Trnové. Bolo pod mrakom s jemným ale chladným vetrom.

Turnaja sa zúčastnili :
FC Senior Trnové
FC Trnové – Dorast
Vekam – doplnený o hráčov FC Trnové A

Začiatok bol plánovaný na 9:00 hod ale tradične sa začalo o hodinku neskôr. Ako vždy prvý na ihrisku bol Ľubomír Turčan a pomaly chystal potrebné veci na futbal. Postupne sme sa k Ľubovi pridávali a tak prázdne ihrisko sa začalo meniť do stavu zodpovedajúcemu , že sa vôbec nejaký turnaj hrá. A tak pred deviatou hodinou stáli už na ihrisku dva stany , stoly aj lavice ako aj bol pripravený kotol na guláš. Keď funkcie okolo kotla boli rozdané mohli sa konečne začať tvoriť mužstvá. FC Senior ani Dorastenci s tým až taký problém nemali vzhľadom k dostatočnému počtu hráčov ale Vekam to mal ťažšie lebo do poslednej chvíle nevedeli kto všetko príde.

Za FS Senior nakoniec nastúpili :
Jordán Danaj – brankár
Ján Hodás , Pavol Tavač , Ľuboš Pekár , Milan Šindeláŕ , Robo Huliak , Rudo Huliak , Miroslav Vrabec , Peter Pirošík , Daniel Šustek , Peter Huliak , Jozef Filo , Peter Mackura , Rudo Birka , Jozef Filo st. , Michal Filo

Prvý zápas sme odohrali proti dorastencom.
FC Senior Trnové : FC Trnové Dorast
              9              :              2

Už začiatok ukázal vývoj zápasu keď sme sa z prvého gólu tešili po 2minútach a 28 sekundách . Po peknej prihrávke sa na hrote útoku pekne uvoľnil a krížnou strelou presadil Peter Huliak. A bol to práve Peter , ktorý úplne rozobral súperovu obranu a pokiaľ góly nedával tak na ne prihrával. Keď ku tomu prirátame dobrú hru spoluhráčov tak mladíci s dorastu nemali veľa šancí. Nadšenie v tomto zápase bolo badať na každom jednom našom hráčovi a tak nám vychádzalo v podstate všetko do čoho sme kopli. Hra jeden na jedného , zasekávačky či milimetrové prihrávky zdobili našu hru. Jeden z najkrajších gólov dal Janko Hodás keď sa po presnej prihrávke na ľavej strane uvoľnil a kľučkami pomedzi hráčov sa dostal na stred šestnástky , naznačil strelu do ktorej sa mu vrhol obranca a následným lobom aj s miernym tečom prehodil brankára. Výsledok 9:2 v tomto prípade hovorí aj o reálnom priebehu zápasu.

FC Trnové Dorast : VEKAM
            4                :      5

O tom , že mladíci nie sú žiadne béčka sa mohol presvedčiť ich nasledujúci súper. Prvý gól síce strelil Vekam ale následne už ťahali za kratší koniec a dorastenci sa dostali nielen do gólového vedenia ale aj herne pôsobili úplne ináč ako v zápase proti nám. Nakoniec zápas rozhodli skúsenosti hráčov za Vekam , ktorí si horko ťažko vybojoval tri body.

FC Senior Trnové : VEKAM
              5              :         2

Tretí zápas v poradí bol zároveň aj finále turnaja. Obidve mužstvá mali po tri body a očakával sa vyrovnaný zápas. Lenže opäť seniori prekvapili a tak ako v prvom zápase bol kľúčovým hráčom Peter Huliak tak v tomto svojim nasadením a hrou zavelil ku víťazstvu Peter Mackura. VEKAM mal síce dobre postavený útok aj stred poľa ale bez lopty sa len mohli pozerať čo sa to deje v ich zadných radoch. Peter Mackura doslova lietal po ihrisku a odoberal súperovým obrancom jednu loptu za druhou a následnými útokmi a strelenými gólmi sme súpera úplne prevalcovali. Veľmi dobre mu v tomto asistoval Milan Šindelář , ktorý opäť ukázal svoju rýchlosť a strelecké schopnosti.

Po dvoch víťazstvách sme sa zaslúžene stali víťazmi turnaja. Čo nás však môže tešiť dvojnásobne už dlho sme nehrali s takým nadšením a pohodou ako teraz. Bola sa radosť dívať na predvedenú hru.
 

Späť