50 - ka Jozefa Belaníka

19.06.2013 19:51

Je sobota 25.5.2013 a postupne sa schádzame na oslavu Jozefovej 50-ky.

Jozef sa nám odsťahoval a tak si na pomoc priviedol vlastné futbalové družstvo Kysučan Ochodnica. Postupne prichádzajú aj hostia a Jozef ich hostí pravým Kysuckým hamburgerom . Chlieb s masťou a cibuľou. Keď sme sa už všetci posilnili , nejaký dobrák si spomenul , že by sme aj futbal mali zahrať a tak sa poberáme do šatní.

V šatni sa už dohaduje taktika a Jozef nám sľubuje , že druhý polčas odohrá s nami – „strašne kecal“ ale to neskôr. V obidvoch šatniach vládne dobrá nálada spojená s tradičným naťahovaním jednotlivých hráčov či už o dresy alebo žartíky na jednotlivé postavičky.

Po nástupe na ihrisko trénujeme nový obranný manéver. Útek s bránkou , človek nikdy nevie.

Po dôkladnej rozcvičke , hlavne slovnej sa obidve mužstvá stretávame v stredovom kruhu a odovzdávame prvé dary Jozefovi. Najskôr hostia a následne my. Tradične je to futbalový dres od každého mužstva. Nasleduje podávanie rúk a spoločná fotografia.

Ako prví majú výkop hostia. Ako dobrí hostitelia ich nechávame hrať na našej polovičke. Dokonca ich púšťame aj do zakončenia ale Lasky je dnes mimoriadne disponovaný a chytá aj nemožné. Jeho vyčítavý pohľad a slová vyháňajú naše mužstvo do útoku a čo čert nechcel prvá vážnejšia strela , teč obrancu hostí a vyhrávame 1:0. Tým šťastným strelcom bol Braňo Danišek.

Brankár hostí akoby Laskymu z oka vypadol , len je trošku starší. Aspoň vieme ako bude Lasky vyzerať o tridsať rokov.

Keď mám byť úprimný tak hra nám moc nešla a o to bola väčšia naša radosť z druhého gólu. Ako nekompromisný zakončovateľ sa ukázal náš obranca Robo Huliak , keď predskočil súperovho brankára a poslal loptu za jeho chrbát. Pri tomto súboji bol aj malý fyzický stret a brankár na Robovi nešetril slová chvály. Robo Huliak 2:0.

V prvom polčase sa parádnym priamym kopom prezentoval oslávenec , keď poslal presnú strelu do pravého vinkľa ale Laskyho robinzonáda mu pokazila radosť. Blíži sa koniec prvého polčasu a začíname z lavičky kuť pikle ako by mohol Jozef dať gól. Nám na lavičke to bolo jasné ale hráči na ihrisku nenašli pochopenie pre tento ušľachtilý cieľ a tak odchádzame do šatní s vedením 2:0.

Druhý polčas začína výmenou hráčov. Jozef si oblieka náš dres (ale srdce nechal u hostí) a my posilňujeme súpera o dve tykadlá. Danka Šusteka a Mariána Klottona.

Vidieť , že náš súper nechce pustiť body len tak a púšťa sa do útočenia od začiatku. Tak ako v prvom polčase nechávame vyniknúť Laskyho. Keď už je situácia naozaj vážna zasahujú na čiare obrancovia a snažia sa vykopnúť loptu. Nakoniec im prichádza na pomoc oslávenec Jozef a omylom ju na tretí pokus posiela do našej siete. Jozef je z tejto náhody „úplne rozhodený“ čo dáva aj patrične najavo. Samozrejme , že to berieme z humorom. Jozef Belaník 2:1.

Inkasovaný gól nás zase vyháňa na súperovu polovicu a po peknom prieniku po ľavej strane , stiahnutí obrany ku ľavej tyčke a presnom centri ku pravej presvišťal vzduchom rybičkou Braňo Danišek a nekopromisne hlavou opäť skóruje. Braňo Danišek 3:1.

To je on . Skromný , tichý chlapec Braňo.

Strelený gól nám uberá na pozornosti a tak naši zapožičaní hráči dávajú o sebe vedieť v podobe dvoch gólov. Najskôr parádna strela z poza šestnástky od Daniela Šusteka 3:2. Potom sa konečne presadil aj hosťujúci hráč a vyrovnáva na 3:3. Konečné víťazstvo pre hostí zabezpečuje náš druhý zapožičaný hráč Marián Klotton a je rozhodnuté. Marián Klotton 3:4.

Celkovo sa zápas odohral v priateľskej atmosfére. S pozornosťou k súperovi aby sa necítil na ihrisku osamotený alebo dokonca že si ho nikto nevšíma. A keď bolo treba tak sme mu podali aj pomocnú ruku a nie jednu. (Ten plešatý chcel pôvodne kopať).

Zaznel hvizd a hajde podávať ruky. Niektorým sa aj slza tlačila do oka.

Rýchlo do sprchy a šup šup na oslavu. Oslavu ako je už tradícia zahajuje gratulácia od nášho kapitána Janka Hodása.

Nasledujú ďalší gratulanti , ktorí nestihli alebo nemali možnosť „kopnúť“ Jozefa na ihrisku a rozbehla sa hostina a celková oslava. Už tradične zaburácalo celým areálom „Živio“ , sadáme si a púšťame sa do hodovania.

Takže Jozef !

K tvojej päťdesiatke ti prajeme veľa zdravia , sily a vitality ktorej máš ešte naozaj neúrekom a nech sa Ti splnia tajné sny ak máš ešte nejaké nesplnené.

 

Tvoji kamaráti z FC Senior !

(Všetky fotky sú vo Fotogaléria )

Späť