5.1.2014

05.01.2014 15:09

Výsledok stretnutia 0:0

Zostava Červení :

Miloš Labuda , Ľubomír Turčan  , Jozef Vrabec , Ľuboš Pekár , Ľubo Malík , Milan Šindelář ,  Daniel Šustek , Peter Pirošík

Zostava Zelení :

Adam Chabada , Ján Gier , Jaroslav Vyboch , Rudo Huliak , Braňo Danišek , Peter Huliak ,  Miloš Pekár , Lasky

Ihrisko :

Hralo sa na Pasienkoch. Terén bol mäkký , hrbolatý s chumáčmi trávy . Teplota 8°C a postupne sa vyšplhala až na 12°C , mierny teplý vietor , zamračené .

Zápas:

Výkop prvého zápasu ročníka 2014 bol o 9:30 hod. K výmene hráčov medzi mužstvami nedošlo a tak obidve mužstvá nastúpili so svojimi vernými hráčmi. Zelení vo svojom klasickom rozložení , zatiaľ čo Červení prekvapili a v bránke sa úspešne predstavil Milan Šindelář. V podstate to bol vynútený post zo zdravotných dôvodov. Celý zápas sa odohral vo veľmi vysokom tempe hrou hore-dolu. Bolo vidno , že hráči boli oddýchnutí aj keď po prvom polčase sa ich dosť pýtalo kedy bude koniec. Po informácii , že ich čaká ešte jeden polčas chytili druhý dych a pokračovali vo vysokom tempe. Napriek tomu , že obidve mužstvá útočili so všetkými hráčmi tak sa aj dokázali vo väčšine prípadov so všetkými hráčmi vrátiť a to znamenalo , že reálne gólové šance neprichádzali. Ako prvá väčšia šanca bola strela od Ľubomíra Turčana ľavačkou do pravej šibenice. Lasky v bránke mal však dobrý výhľad a skokom šelmy dokázal loptu vyhlavičkovať. Po tomto zákroku sa na jeho tvári zrodil milý jemný úsmev a ostal mu až do konca zápasu  a dokonca aj po ňom. Veľmi pekný následok zo športu. Na druhej strane sa po nečakanej strate lopty dostal do útoku jeden na jedného Peter Huliak a po jeho zakončení a úspešnom zákroku Milana Šindelářa zazvonila tyč. Červeným vpredu trochu viazla kombinácia napriek tomu sa však dostali do najväčšej príležitosti zápasu. Na začiatku bola nie moc dobrá prihrávka od Ľuboša Pekára na Ľubomíra Turčana. Ten s komentárom loptu dočiahol a zakončil na vybehnutého Laskyho. Lopta sa odrazila po výške pred Miloša Labudu a ten loptu poslal z prvej tesne nad prázdnu bránku Zelených. Zelení po výdatných sviatkoch pred bránkou súpera plní sily centrovali z jedného chotára do druhého a tak sa hráči , ktorým bol center určení nabehali za loptou. Napriek týmto nepresnostiam sa dočkali ešte jednej veľkej šance , keď sa im podarilo v trojici dostať za chrbát obrany. Následne Peter Huliak prudkou prihrávkou z pravej strany po zemi našiel tesne pred bránkou Jaroslava Vybocha a ten z prvej napálil loptu do nôh Milana Šindelářa. Červeným skoro podobný kúsok vyšiel na druhej strane , keď sa im podarilo dostať troch útočníkov proti jednému obrancovi. Loptu im viezol Jozef Vrabec , obhodil si Jaroslava Vybocha. Následnú prihrávku útočníkom však už nestihol adresovať po jemnom podkopnutí zozadu od obídeného hráča. Päť minút pred koncom sa situácia zopakovala opäť pred bránkou Zelených. Loptu mal na kopačkách Ľuboš Pekár na ktorého vyštartoval Ján Gier. Loptu mu zobral ale následná snaha o spätné získanie lopty útočníkom Červených ho zákrokom cez obidve nohy poslala k zemi. Zákrok vyzeral ako z filmu ale reálne došlo len k jemnému stretu dvoch hráčov bez ublíženia . Jankove z rýchlenie je naozaj neuveriteľné. To bolo v podstate všetko a zápas sa skončil spravodlivou remízou.

Späť