4.7.2015 Futbalový Turnaj Trnové

02.08.2015 17:27

Za krásneho slnečného počasia sa uskutočnil druhý ročník Futbalového Turnaja Trnové. Tento ročník bol venovaný pamiatke na dvoch bývalých hráčov FK Trnové :

Jozefovi Padalovi a Richardovi Hudecovi

 

Svojou účasťou turnaj podporili aj rodinní príslušníci a to manželka Jozef Padalu a otec a brat Richarda , ktorí aktívne zasiahli do turnaja ako hráči mužstva FC Senior Trnové.

Turnaja sa zúčastnili tieto mužstvá :

FC Senior Trnové

Senior Bytčica

Hasiči

Sieť

 

Mužstvá si na začiatku rozdelili šatne a postupne sa pripravovali na jednotlivé zápasy. Naše mužstvo FC Senior Trnové malo nabitý káder a aj keď sme mali najväčšiu šatňu tak sme mali miesta tak akurát.

Naše farby na turnaji hájili :

Zdeno Hudec – hosť

Peter Hudec – hosť

Juraj Danaj – brankár A tímu Trnové

Slavomír Meliš

Adam Chabada

Ján Hodás

Jozef Filo st.

Jozef Filo ml.

Miloš Labuda

Ľubomír Turčan – kapitán

Ján Gier

Pavol Tavač

Jozef Vrabec

Ľuboš Pekár

Milan Šindelář

Jaroslav Vyboch

Miroslav Vrabec

Miloš Pekár

Ľubo Malík

Peter Mackura

 

Prvý zápas odohrali domáce mužstvá aby hostia mali čas na prípravu a všetky potrebné úkony. Okrem iného každý hráč odovzdal zápisné 7Euro za ktoré dostal cenné papiere na klobásu , pivo a guláš.

Počas všetkých zápasoch naozaj poriadne pripekalo a tak dodržiavanie pitného režimu bolo viac ako nevyhnutnosťou. Druhy tekutín u jednotlivých hráčov sa líšili podľa skúseností. Zatiaľ čo mladší dávali prednosť väčšiemu objemu minerálok tak starší využívali menšie objemy koncentrovaných podporných látok.

FC Senior Trnové – Hasiči Trnové  2:1

Prvý zápas ako už tradícia káže sme ako prvých nechali skórovať Hasičov hneď v úvode zápasu. Po skórovaní sa hra Hasičov pretransformovala na dlhé silové lopty a nám sa otvoril priestor na naše štandardné kombinácie. Ako veľká posila sa ukázal Peter Hudec po ktorého prihrávke sme vyrovnali. Zápas sa hral vo veľkom tempe ale to ešte nikto netušil , že to bol jeden z tých pomalších zápasov. Keď sme v druhom polčase skórovali už sme si víťazstvo nenechali zobrať a s prehľadom sme zápas dohrali s loptou na kopačkách.

Sieť – Senior Bytčica 2:8

V tomto zápase sa diali veci. Hoci Sieť do svojich radov z regrútovala skoro celé A mužstvo plus jeho bývalých najlepších hráčov tak na ihrisku to miestami vyzeralo akoby nastúpili žiaci proti dospelým . Hoci názov mužstva Senior Bytčica zvádza skôr ku kľudnej pomalej hre opak bol pravdou. Skvelou rýchlou hrou po čiarach sa dokázali na štyri dotyky dostať až do šestnástky a strieľali jeden gól za druhým. Hráči Siete pri získaní lopty si vôbec nerozumeli a rýchlo ju nechtiac odovzdávali svojmu súperovi , ktorý nemusel riešiť vážnejšie situácie. Dva inkasované góly boli len výsledkom menšej koncentrácie na konci zápasu.

FC Senior Trnové – Senior Bytčica 3:2

Po kratšej prestávke sme nastúpili proti silnému súperovi. Ich hra a výsledok , ktorý urobili proti A tímu budil zaslúžený rešpekt. Predsa sme však mali jednu výhodu tak ako aj náš súper , že sme sa mohli pozrieť na ich hru a oni zase na našu. Hneď od úvodu sme im zavreli ľavé krídlo , po ktorom sa rodilo najviac ich gólových úspechov a súper zrazu nebol schopný sa priblížiť ku našej šestnástke. Namiesto bezhlavého útočenia sme hrali našu pozičnú hru s veľkým počtom prihrávok čo súpera úplne zmiatlo a behal po ihrisku bez lopty a postupne strácal silu. Hoci išlo o priateľský zápas tak iskry lietali , že by sa tým dalo podpáliť niekoľko vatier. Skóre sa prelievalo zo strany na stranu a čím sa viac iskrilo v súbojoch o to viac bojovali borci na obidvoch stranách. Nakoniec sme silného súpera zdolali a mali sme našliapnuté na celkové víťazstvo.

 

Po tomto naozaj ťažkom vo vysokom tempe a nasadení odohratom zápase prišla zaslúžená prestávka pre hráčov aj divákov. Guláš aj klobásky boli hotové a tak mohli všetci zahnať hlad a doplniť sily. Na spestrenie turnaja tak ako to už býva zvykom sa kopali jedenástky. Tento rok to bol súboj dvoch brankárov a 25 strieľajúcich odvážlivcov.

Brankári boli Belaník a Danaj.

Strelci (poradie podľa prihlásenia):

Belaník Julo / Turčan Richard / Kubala Ján / Michalčík Zidan Ján / Vríčan Ladislav Lasky / Michalek Michal / Cáder Denis / Vojtek Adam / Beňo Lukáš / Huliak Rudo / Šustek Dano / Škrobák Rudo / Belaník Marek / Pirošík Peter / Vrabec Samo / Vrabec Miro / Klotton Majo / Pekár Filip / Pekár Ľuboš / Turčan Ľubomír Štrunco / Šeďo / Brezáni Miloš / Hodás Ján / Maco / Danišek Kubo /

Po prvom kole vypadla asi štvrtina strelcov a potom to sa už strelci držali a vypadávali po jednom dvoch v každom nasledujúcom kole.

Nakoniec ostali dvaja borci Beňo Lukáš a Pirošík Peter. Peter kopal po celý čas bosí. Nakoniec súboj rozhodlo zakopnutie Lukáša a jeho strela minula bránku. Peter šancu na potvrdenie víťazstva chladnokrvne premenil a vyhral .

Po tejto pre divákov zaujímavej a veselej vsuvke sa na ihrisko vrátili jednotlivé mužstvá na dokončenie turnaja.

Hasiči Trnové – Sieť  6:3

Hasiči poučený so zápasom s nami zahrali kompaktnejšie a využili drobné nezhody v mužstve súpera. Hoci inkasovali pár gólov nakoniec rozhodli o svojom vysokom víťazstve hlavne vďaka neúnavnej a presnej streľbe na bránku súpera.

Hasiči Trnové – Senior Bytčica  2:0

Opäť sme videli kvalitný zápas vo veľkom tempe. Nakoniec rozhodlo lepšie rozpoloženie Hasičov ako aj to , že niektorí hráči Bytčice sa ponáhľali do práce a tak už nehrali v plnej sile.

FC Senior Trnové – Sieť  3:1

Už pred týmto zápasom bolo jasné , že sme vyhrali turnaj ale aj tak sme do zápasu išli zodpovedne aby sme si neurobili hanbu. Opätovne sme na súpera nasadili celoplošnú hru s veľkým počtom prihrávok a ten aj vďaka predchádzajúcom výsledkom postupne odpadával až sme ku koncu diktovali tempo hry a zahodili niekoľko tutoviek. Nakoniec bol výsledok ku nášmu súperovi celkom zhovievavý .

Po skončení posledného zápasu nasledovalo vyhodnotenie celého turnaja. Ako prvý si zobral slovo Juraj Blanár a nasledovne aj rodinní príslušníci hráčov , na ktorých spomienku bol turnaj tento rok venovaný.

Nakoniec jednotlivé mužstvá a hráči prevzali ocenenia.

 

Konečné poradie na turnaji :

  1. FC Senior Trnové       8:4       9bodov
  2. Hasiči Trnové             9:5       6bodov
  3. Senior Bytčica            10:7     3body
  4. Sieť                             6:17     0bodov

 

Víťaz 11m Peter Pirošík .

 

Po skončení turnaja pokračovala zábava pri kapele až do neskorej noci .

Späť