31.3.2013

31.03.2013 18:09

Výsledok stretnutia 4:2

Zostava Červení :

Ján Hodás , Ľubomír Turčan , Jozef Vrabec +2 , Ľuboš Pekár  , Milan Šindelář +2 , Danko Šustek , Peter Pirošík , Ľubo Malík

Zostava Zelení :

Slavomír Meliš , Ján Gier  , Jaroslav Vyboch +1  , Rudo Huliak +1 , Robo Huliak , Marián Klotton , Lasky

Ihrisko :

Hralo sa na Pasienkoch. Ráno bolo upršané. Padal dážď s malými pichľavými ihličkami snehu. Postupom času sa dážď a ihličky menili na zväčšujúce sa vločky snehu a z nedobrovoľnej akupunktúry  tváre sme sa presunuli do stavu hltania snehu. Ku koncu zápasu sa viditeľnosť podstatne zmenšila aj vďaka zmene padania snehu zo smeru zvislého na vodorovný. Teplota +1,7°C. Po skončení zápasu sa vrstva snehu z 0cm zmenila na 10cm. Je skoro 18:00 hod a stále sneží a sneží. Na záhrade už máme viac ako 20 cm nového snehu.  Keď som minule písal , že to bolo najhoršie počasie tak to dnešné sa mu plne vyrovnalo. Ale aspoň nefúkal ľadový vietor.

Zápas:

Začalo sa svižne (možno hráči v pohybe mali pocit , že sa tak vyhnú bodaniu snehovými ihličkami na tvári). Prvé reálne šance prišli až po dvadsiatich minútach hry. Prvú veľkú šancu mali Červení , keď peknú kombináciu zakončoval Ľubo Malík. Na druhej strane sa do dvoch vynikajúcich šancí dostal Rudo Huliak. V obidvoch prípadoch dokázali Zelení prekonať obranu Červených a naservírovať Rudovi loptu pred odkrytú bránku ale v obidvoch prípadoch Rudo netrafil vo výhodnej pozícii. Prvý gól padol po rýchlom brejku dvojice Ľubo Malík a Milan Šindelář. 44 minúta Milan Šindelář 1:0. Hra bola vyrovnaná a obidve mužstvá rovnako trpeli počasím a zhoršujúcim sa terénom. Ako trpezlivejší sa ukázali Červení , keď si počkali na svoju šancu. Do rýchleho brejku sa vybrala trojica Milan Šindelář , Ľubo Malík a Jozef Vrabec. Milan pekne na pravej strane uvoľnil pred bránku Ľuba Malíka , ktorý mohol zakončovať. Ľubo však namiesto strely cez Laskyho zvolil prihrávku na ľavú stranu Jozefovi Vrabcovi a pre Jozefa už nebolo problémom zakončiť do prázdnej bránky. 50 minúta Jozef Vrabec 2:0.  O päť minút sa Červeným opäť podarilo streliť gól. Po sérii rohových kopov z ľavej strany sa lopta preniesla na pravú stranu. Ľubo Malík rozohral roh na Ľuboša Pekára. Ten sa pokúsil o strelu z prvej. Lopta mu však mierne skĺzla z kopačky a namiesto smeru na pripraveného Laskyho našla pri ľavej tyči číhajúceho Jozefa Vrabca. Jožko bol otočený chrbtom ku bránke a tak len reflexne pätou podvihol a usmernil loptu na bránku. V bránke sa rýchlo presunul ku ľavej tyči Lasky a pokľakom sa snažil zabrániť gólu. Lopta sa však pekne pregúľala po Laskym až za jeho chrbát. 55 minúta Jozef Vrabec 3:0. Červení v eufórii začali viac a viac útočiť a otvárať obranu čo Zelení využili na rýchle strelenie dvoch gólov. Najskôr závar pred bránkou strelou po zemi zakončil Rudo Huliak pomedzi nohy brankára. 66 minúta Rudo Huliak 3:1. O dve minúty sa pekne strelecky predviedol z osi ihriska Jaroslav Vyboch , keď otočený chrbtom k bránke volejom trafil padajúcu loptu a prekvapil brankára , ktorý síce loptu vyrazil ale už iba do tyče a následne lopta padla do bránky. 68 minúta Jaroslav Vyboch 3:2. Už to s vedením Červených vyzeralo zle ale o štyri minúty rozhodla dvojica Ľubo Malík a Milan Šindelář a svoju únik zakončili gólom v sklze. 72 minúta Milan Šindelář 4:2. Po strelení upokojujúceho štvrtého gólu sa Červení vrátili ku klasickej zostave a už nepripustili zvrat v zápase.

Späť