3.11.2013

03.11.2013 19:02

Výsledok stretnutia 0:5

Zostava Červení :

Adam Chabada , Ján Hodás , Ľubomír Turčan  , Jozef Vrabec , Ľuboš Pekár ,Milan Šindelář  , Ľubo Malík , Daniel Šustek ,  Peter Mackura

Zostava Zelení :

Ján Gier , Pavol Tavač ,  Jaroslav Vyboch +1 , Robo Huliak +2  , Peter Huliak +2 , Miroslav Vrabec ,  Marián Klotton , Lasky , Miloš Pekár

Ihrisko :

Hralo sa na hlavnom ihrisku. Terén bol mäkší . Teplota začínala okolo 12°C , zamračené .

Zápas:

Hrala sa vo vysokom tempe otvorená hra. Zelení mali miernu prevahu , ktorá pramenila hlavne zo zbytočných chýb pri rozohrávke Červených. Napriek tomu dokázali Červení tridsať minút dobre zvládať hru v obrane. Potom však prišla silná desať minútovka Zelených , ktorá rozhodla o zápase. Tlak Zelených silnel a prišla aj prvá chyba obrany. Zelení potiahli loptu po ľavej strane Paľom Tavačom až k bránkovej čiare. Vo väčšom počte sa natláčali na stred šestnástky a pýtali si od Paľa prihrávku. Obranca , ktorý mal ostať pri ľavej tyči bránky Červených sa nechal vylákať na čakajúcich útočníkov čo Paľo využil na prudkú prihrávku popred bránku. Ani akrobatický zákrok Danka Šusteka a ani reflexy brankára nezabránili lopte prejsť ku vzdialenejšej tyči , kde ju z voleja do bránky umiestnil zbiehajúci Jaroslav Vyboch. 31 minúta Jaroslav Vyboch 0:1. Druhý gól padol o štyri minúty neskôr z kopačiek Petra Huliaka. 35 minúta Peter Huliak 0:2. Strelený gól hráča povzbudil a tak sa o sedem minút neskôr rozhodol pre prudkú strelu z poza šestnástky. Brankár Ľuboš Pekár loptu videl ale nedokázal ju dostatočne vyraziť a tak ju vyrazil iba ku ľavej tyči. 42 minúta Peter Huliak 0:3. Červeným už bolo jasné , že disponovaného súpera dnes neporazia a tak sa sústredili aspoň na strelenie gólu , ktorý by možno opäť nakopol gólostroj Červených , ktorý sa zastavil na dátume 6.10.2013. Zelení otvorené okienka v obrane Červených využívali na nebezpečné kombinačné akcie ale dobré zákroky brankárov alebo vracajúcich sa hráčov , ktorí ešte vládali zašprintovať aj dozadu zabránili Zeleným tešiť sa z ďalšieho gólu. Ďalší gól strelili Zelení sedem minút pred koncom. Paradoxne padol do kompaktne rozostavenej obrany. Obranca Zelených , ktorý mal loptu na kopačke sa rozhodol pre nečakanú strelu spoza šestnástky. Lopta preletela cez päť hráčov popri nohe brankára a roztrhla sieť pri ľavej tyči. 83 minúta Robo Huliak 0:4. Ako to už býva s jedlom rastie chuť a tak si tento hráč svoj kúsok zopakoval o päť minút neskôr , keď z identickej pozície poslal strelu pomedzi nohy obrancu Červených , ktorý ju mierne tečoval. Brankár reagoval na prvotný smer a v záklone už loptu dočiahol len špičkou kopačky ale gólu nezabránil. 88 minúta Robo Huliak 0:5. Toto bol zároveň aj posledný úspešný strelecký pokus v zápase.

 

Zelení zjavne chytili druhý dych v hodine dvanástej a pri takomto výkone majú reálnu šancu vyhrať už skoro stratenú sezónu. Ich akcie sú rýchle ,  prihrávky presné a vedia si vypracovať viacero čistých gólových šancí za zápas.

 

Červení ak chcú myslieť na víťazstvo v tomto ročníku čo je ešte stále možné musia zabudnúť , že dokážu hrať otvorenú partiu z takto rozbehnutým súperom. Jediná reálna šanca je dôsledná obrana , trpezlivé čakanie na dve , tri  brejkové šance , ktoré ich útočníci dokážu premeniť a hlavne nekaziť jednoduché prihrávky a dostávať sa tak pod tlak. V prípade Červených je aj remíza víťazstvo , aj keď sľubný náskok sa už scvrkol na jeden zápas v prospech Červených.

 

Budúce kolo bude určite veľmi zaujímavé a keďže sa už skončila bežná liga možno toto by mohla byť pozvánka pre futbalových fanúšikov.

Späť