27.2.2011 výhra Zelených , koniec gólovej šnúry Ruda Huliaka

27.02.2011 12:38

 

Výsledok stretnutia    0:1

Zostava Červení :

Ján Hodas , Miloš Labuda , Ľubomír Turčan ,Jozef Vrabec , Ľuboš Pekár , Jozef Filo ,  Milan Šindelář , Danko Šustek

Posily u Červených : Ľubo Malík

Zostava Zelení :

Slavomír Meliš , Jozef Drábik , Adam Chabada , Ján Gier , Jaro Vyboch , Rudo Huliak, Robo Huliak ,  Miroslav Vrabec+1

Posily u Zelených : Lasky

Stretnutie sa odohralo na hlavnom ihrisku za pekného slnečného počasia s teplotou mierne nad 0°C. Terén bol zo začiatku zamrznutý ale s nástupom slnka postupne rozmrzol.

Po dlhšej prestávke sa v drese Zelených predstavil Slavo Meliš. Svoj návrat zvládol veľmi dobre a bol počas celého zápasu hrozbou pre bránu Červených. Týmto zápasom sa skončilo 5 zápasová šnúra Ruda Huliaka v ktorých skóroval. Šancí mal aj teraz viac než dosť ale jedinú reálne nebezpečnú strelu mu z brány vytiahol brankár Červených lakťom.

Zápas sa začal svižne a hneď na začiatku išlo na bránku Zelených pár nebezpečných striel. Tieto však Lasky zneškodnil. O jeho prekonanie sa paradoxne skoro postaral hráč Zelených Miroslav Vrabec ,keď zmenil smer centrovanej lopty od Danka Šusteka ale táto tesne minula bránku Zelených. Nakoniec však to bol práve Miroslav Vrabec , ktorý rozhodol o tesnom víťazstve Zelených. Po sérii krátkych a rýchlych prihrávok sa dostal na stred brány a tvrdou strelo po zemi skóroval 0:1.

Tesne pred týmto gólom Janko Hodas upozorňoval svojich spoluhráčov na slabé bránenie ale jeho slová vypočul iba hráč Zelených a skóroval.

Dnes boli na ihrisku dva systémy hry. Červení sa po celý zápas pokúšali o dlhé lopty na obsadených útočníkov. Takáto pozícia pre útočiaceho hráča je náročná a veľa lôpt ani nenašlo svojho adresáta. Zároveň pobyt útočníka bez lopty pred bránou viazal obranu Zelených , ktorá sa nevysúvala ale zhusťovala priestor. Napriek tejto náročnej pozícii si útočníci vytvorili niekoľko gólových šancí ale tieto svojimi zákrokmi zneškodnil Lasky. Jediné prekonanie sa Červeným podarilo po veľmi peknej a rýchlej akcii na jeden dotyk ale lopta sa do brány odrazila od ruky Milana Šindelářa , ktorý ruku športovo nahlásil a gól neplatil.

Zelení sa všetci poctivo vracali  do obrany a uzatvárali obranný obdĺžnik. Útočníci aktívne pomáhali pri rozohrávke svojim obrancom a sériami krátkych rýchlych prihrávok zo stredu poľa prečíslovali obranu Červených. Z obrany Zelených všetci odohrali svoj štandard ale musíme pochváliť Adama Chabadu , ktorý svojimi jednoduchými zákrokmi narúšal útoky Červených a niekoľko krát založil veľmi nebezpečné protiútoky. Dnes si z útoku Zelených najviac vytrpel Jaro Vyboch , ktorý utŕžil niekoľko zákrokov. Väčšina z nich však bola náhodných spôsobených terénom.

Zelení jednoznačne prestrieľali Červených v počte zakončených útokov a tak výsledok 0:1 je víťazstvom pre obidvé mužstvá.

Späť