17.6.2012 FC Senior Trnové - TJ Višňové 2:2

17.06.2012 14:44

FC Senior Trnové – TJ Višňové 2:2 (1:1 polčas)

Zápas sa odohral za pekného slnečného počasia s teplotou okolo 26°C s pocitovou teplotou na slnku okolo 30°C.

Napriek tomuto teplu mal zápas od svojho začiatku až do posledného hvizdu rozhodcu neuveriteľne vysoké tempo. Obidve mužstva cítili šancu na víťazstvo a bolo to na trávniku aj vidieť.

Ako prví sa už v tretej minúte ujali vedenia hostia z Višňového , keď nečakaná strela z poza šestnástky prekvapila v bránke stojaceho Laskyho. Lasky ju neskoro zaregistroval no napriek tomu sa vrhol ku tyči ale lopta pred ním skočila a preskočila mu ruky. 0:1. Tento gól súpera povzbudil ale postupne sme sa začali presadzovať aj my. Súper sa väčšinu zápasu snažil o kombinačnú hru , v hre jeden na jedného im vychádzali kľučky ale v obrane sme dokázali eliminovať útočiacich hráčov. Naša hra bola skôr kostrbatá a aj trochu nervózna. Napriek tejto nevýhode sme sa dokázali niekoľko krát dostať až do súperovej šestnástky a nebezpečne zakončiť. Po jednej takejto akcii , keď sme súpera zatlačili do jeho šestnástky prišla spätná prihrávka na Mariana Klottona a ten z hranice šestnástky opečiatkoval brvno. Brvno sme celkovo v prvom polčase trafili trikrát a jeden krát tyč. Súper mal tiež niekoľko vyložených šancí ale Lasky v bránke aj keď neistými ale zato úspešnými zákrokmi už loptu za svoj chrbát nepustil. Asi v tridsiatej minúte sme ťahali ďalší útok po ľavej strane , kde však boli natlačení skoro všetci hráči na ihrisku. Lopta sa dostala k Ľubošovi Pekárovi a ten prihrávkou z prvej po vzduchu preniesol loptu na pravú stranu na Jara Vybocha. V otvorenom priestore prebehla pekná rýchla kombinácia na konci ktorej bol presný center na nabiehajúceho Petra Huliaka. Loptu však pred ním do vlastnej bránky usmernil obranca Višňového. 1:1. V prvom polčase sa nám podarila ešte jedna pekná akcia keď sme prečíslili súpera. Potiahli sme loptu po pravej strane tesne pred šestnástku a nasledovala  prihrávka  popred obrancu Milanovi Šindelářovi. Prihrávka však bola o polkrok dlhšia a tak ju Milan dočahoval špičkou kopačky s čím nemal brankár hostí veľa práce. Prvý polčas rozhodoval Ľubo Malík. Po skončení prvého polčasu odovzdal píšťalku hosťom a nastúpil na svoje miesto útočníka.

Druhý polčas sme aj vďaka Ľubovi začali aktívnejšie a zatlačili sme súpera. Po nasledujúcom rohovom kope sa lopta dostala k voľnému Milanovi Šindeĺářovi a ten z hranici šestnástky volejom poslal loptu na bránku. Lopta sa mierne obtrela o brániaceho hráča a tak sa z priamej strely stal prudký padáčik , ktorý padol za bezmocného súperovho brankára. Milan Šindelář 2:1. Druhý polčas sme prebrali iniciatívu a vypracovali sme si niekoľko šancí. Hostia odpovedali peknou kombinačnou hrou a mali aj niekoľko vyložených šancí na skórovanie. Hráči , ktorí však zakončovali nemali dostatok trpezlivosti alebo šťastia. Po jednej akcii zazvonila za Laskym tyčka a lopta padla na čiaru , kde ju však  Lasky chytil. Po úvodných pätnástich minútach druhého polčasu , keď sme mali prevahu prišlo naše hluché miesto a nevychádzali nám prihrávky . Zodpovednosť na seba zobral  Peter Huliak a pekným sólom ešte z našej polovičky sa dostal až pred súperovu šestnástku. Tu hľadal prihrávkou svojich spoluhráčov , škoda , že si nevybral úplne najbližšieho voľného spoluhráča na päťke ale volil prihrávku na istotu Milanovi. Lopta sa však cez obranu k Milanovi nedostala a tak pekné Petrove sólo nebolo zakončené strelou na bránku. Slnko si postupne vyberalo daň u obidvoch mužstiev. Naša lavička však bola dostatočne nabitá a tak sme začali mať miernu fyzickú prevahu. Postupne sme hru uzatvárali na polovičke ihriska a posielali sme centre späť na súperovu bránku. Pri jednej takejto akcii sme stratili loptu a súper vyrazil do zdrvujúceho protiútoku , keď proti dvom obrancom sa vyrútili štyria útočiaci hráči. Loptu dobre rozohrali až sa dostala k úplne voľnému hráčovi na ľavej strane rohu šestnástky . Ten ukážkovou strelou do vzdialenejšej tyče a následným odrazom do bránky vyrovnal na 2:2. Čím viac sa blížil koniec zápasu o to viac sa stupňovalo tempo lebo obidve mužstva cítili , že prípadný ďalší gól by bol rozhodujúci. Nakoniec rozhodca fúkol do píšťalky a tak sa zrodila spravodlivá remíza.

Odveta je predbežne plánovaná o dva týždne vo Višňovom.

Späť

Povedali po zápase :

Neboli nájdené žiadne príspevky.