17.4.2011 Čo je to šťastie ?

19.04.2011 10:43

 

Výsledok stretnutia 5:2

Zostava Červení :

Ján Hodas , Miloš Labuda , Ľubomír Turčan ,Jozef Vrabec +1 , Milan Šindelář +2 , Danko Šustek +1 , Ľubo Šemľa +1 ,  Peter Pirošík

 

Zostava Zelení :

Slavomír Meliš , Jozef Drábik , Pavol Tavač  +1 , Ján Gier , Jaro Vyboch , Ľuboš Pekár +1 , od 3:1 Miloš Labuda

Posily u Zelených : Lasky

Stretnutie sa odohralo na hlavnom ihrisku za pekného slnečného počasia s teplotou okolo 10°C. Terén bol mäkký a trávička zelená.

Červení prišli skoro v plnej zostave a chýbal im iba jeden hráč Jozef Filo. Zelení opäť prišli v menšom počte. Preto dostali na hosťovanie jedného hráča od Červených. Rozhodnutie znovu padlo na Ľuboša Pekára. Vzhľadom k vývoju hry sa počas zápasu za stavu 3:1 pridal k Zeleným aj Miloš Labuda. Do budúcna aby bola hra vyrovnanejšia bude treba prehodnotiť zostavy jednotlivých mužstiev a urobiť také rozdelenie hráčov aby boli mužstvá vyrovnanejšie. Aj keď je jasné , že základní hráči jednotlivých mužstiev svoje farby nevymenia aj keby mali hrať sami proti celému svetu.

Napriek jednoznačnému výsledku a určitým fázam zápasu , kde prevaha Červených bola jasná nemusel byť výsledok 5:2 ale dokonca sa z víťazstva mohli radovať aj Zelení. Zároveň sme mohli byť svedkami hatricku najstaršieho hráča na ihrisku Slavomíra Meliša ale tam práve chýbal ten kúsok šťastia.

Stretnutie sa začalo optimisticky z obidvoch strán. Útoky sa striedali z jednej strany na druhú. Jeden takýto útok v desiatej minúte zakončoval krížnou strelou z pravej strany Pavol Tavač a lopta sa prekĺzla cez všetkých hráčov a skončila v sieti 0:1. Tento gól môžeme považovať za prvý šťastný v tomto stretnutí. Červení po inkasovaní gólu prevzali réžiu hry na svoje kopačky a začali stupňovať tlak. Zelení statočne odolávali a občas pohrozily protiútokom. Vyrovnávajúci gól padol po vysunutí Milana Šindelářa a tento skopíroval prvý gól Zelených , keď v behu vystrelil z pravej strany a lopta prešla pomedzi nohy Ľuboša Pekára , pored nohy Laskyho a skončila v sieti 1:1 . Druhý šťastný gól v zápase. Na škodu hry sa niektorí hráči Zelených po inkasovaní začali venovať viac zloženiu jednotlivých mužstiev ako hre samotnej. Za následok to malo inkasovanie druhého gólu keď voľný Jozef Vrabec prihrávku premenil na presnú umiestnenú strelu a Laskyho postavil do úlohy štatistu 2:1. Tento gól bol pekne vypracovaný a ešte krajšie zakončený. Tlak Červených stále pokračoval a tak tretí gól nenechal na seba dlho čakať. Loptu si na ľavej strane prebral Milan Šindelář a miernym oblúkom od bránky Zelených sa presúval na stred. Týmto sa zároveň vyhýbal obrane Zelených. Keď bol na strede vypálil tvrdú strelu a napriek hustote hráčov pred bránkou Zelených si táto našla cestu až do siete bez toho aby niekoho trafila aj keď letela pomedzi hráčov. Tretí šťastný gól 3:1. Po rýchlom inkasovanom treťom góle a nevyrovnanej hre sa k Zeleným pridal Miloš Labuda. Bolo to dobré riešenie lebo hra sa vyrovnala a bola zaujímavejšia pre obidve mužstvá.

A prečo stále píšem o šťastí a šťastných góloch ? Nuž pretoto.

Po prestupe Miloša sa k slovu konečne dostali aj Zelení. Zlepšila sa rozohrávka a prichádzali aj šance. Nie však obyčajné šance ale úplné tutovky. Historicky jeden z najlepších strelcov FC Senior Slavomír Meliš mohol zapísať do svojej knihy krásny hatrick. A hoci bol ako vždy na tom správnom mieste a loptu zakončoval do prázdnej bránky Červených nebolo mu tento deň súdené . Pri prvej šanci Slavo použil pri zakončení silu a lopta letela nad bránku. Onedlho posielal na bránku Červených po zemi strieľaný center Miloš Labuda a dobre postavený Ľuboš Pekár poučený predchádzajúcim zakončením Slava iba nastavil nohu a usmernil loptu do siete Červených 3:2. Hra sa vyrovnala a časom prišli ešte dve Slavove tutovky. Lopta však míňala prázdnu bránku a tak držala víťazstvo pre Červených. Po inkasovanom druhom góle sa Červení stiahli a vyrážali iba do sporadických protiútokov. Jeden takýto útok zakončil Ľubo Šemľa , keď najskôr z ľavej strany obišiel obrancu Zelených. Vracajúci sa Ľuboš Pekár sa mu snažil zabrániť v strele ale Ľubo vystrelil skôr ako mu vracajúci sa hráč stihol vložiť nohu do strely. Brankár Zelených Lasky sa hodil do strely ale lopta sa o neho obtrela a začala pomaly skackať do bránky. Tak ako lopta pomaly skackala do bránky , tak pomaly padal na zem aj Lasky a svojim telom bránil Ľubošovi Pekárovi aby loptu vykopol preč z bránky . Keď Lasky konečne dopadol na zem a bolo ho možné z pravej strany obehnúť (na ľavej strane stále zavadzal Ľubo Šemľa) lopta narazila do tyčky a začal skackať po čiare opačným smerom. Nakoniec skočila na nejaký hrb a skončila v bránke 4:2 . Štvrtý šťastný gól . Pol sekundy a lopta by bola vykopnutá z bránky. Piaty gól bol totálny kliniec. Zelení sa stále pokúšali skórovať a do útoku sa zapojili všetci okrem brankára . Červení nechali na hrote rýchleho Danka Šusteka. Tento sa prihrávky dočkal a rútil sa na Laskyho. Pri preberaní lopty si túto moc predkopol a tak nahodil neskutočný šprint. Pretože Lasky videl , že si Dano loptu predhodil ďaleko vybehol aj on oproti lopte. Keď boli obaja hráči pri lopte Lasky sa hodil na zem a nohami sa snažil loptu vyraziť. Naopak Danko Šustek vidiac letiaceho Laskyho si loptu prestal všímať a pokúsil sa vyhnúť Laskymu. Márne. Obaja sa zvalili ako dobre trafené diviaky. Najlepšie zo súboja vyšla lopta lebo táto sa odrazila od nejakého hrboľa a obidvoch borcov preskočila a pokračovala až do siete Zelených 5:2.

Z toho vyplývajú dve veci. Prvá , keď ti nie je súdené nedáš gól aj keby si bol  na ihrisku sám. Druhá , nevedel som , že máme takú špičkovú loptu , ktorá sa dá tak dobre naprogramovať aby vedela kam má ísť. Jožko Vrabec má programátorsky talent.

Za zmienku stojí ešte zákrok Jozefa Drábika na unikajúceho Milana Šindelářa. Jozefova šmýkačka a Milanove píšťaly. Povedzme to takto. Rozhodca , ktorý by to nevidel tak by to určite neodpískal.

Späť

Povedali po zápase :

Neboli nájdené žiadne príspevky.