13.10.2013

13.10.2013 12:20

Výsledok stretnutia 0:1

Zostava Červení :

Miloš Labuda   , Ľubomír Turčan  , Jozef Vrabec , Ľuboš Pekár ,Milan Šindelář  , Ľubo Malík , Daniel Šustek ,  Peter Pirošík

Zostava Zelení :

Ján Gier , Pavol Tavač +1 , Jaroslav Vyboch , Robo Huliak , Miroslav Vrabec ,  Marián Klotton   ,  Miloš Pekár , Braňo Danišek , Peter Huliak

Ihrisko :

Hralo sa na hlavnom ihrisku so začiatkom o 8:15hod. Terén bol akurát , mierne hrbatý. Teplota bola ideálna a rýchlo sa prešvihla cez 20°C. Slnečno , mierne zamračené. Keďže slnko je v tomto období už dosť nízko robilo hráčom dosť problémy – oproti slnku toho moc nevideli.

Zápas:

Dnešný zápas sa dá zhodnotiť do jedinej vety – „Zápas zahodených šancí“. To , že padol len jeden gól je úplne nepochopiteľné.

Začiatok zápasu lepšie zachytili Červení a už v tridsiatej sekunde mohli vyhrávať jedna nula. Cez obranu Zelených sa ako nôž maslom presadila dvojica Ľubo Malík a Milan Šindelář. Ľubo obišiel všetko čo sa dalo , následne si loptu predhodil ďalej od nohy smerom k Milanovi. Milan mal pred sebou už len prázdnu bránku ale keďže sa o zakončenie pokúsili obaja lopta minula bránku. O tri minúty prišla ďalšia veľká šanca Červených z rovnakým výsledkom. Zelení už tradične po zisku lopty rozvíjali postupné útoky a vytvárali finálne pozície pre zakončovateľov. Na začiatku si však nevedeli rady s Dankom Šustekom , ktorý im vychytával všetky finálne prihrávky. Keď sa aj dostali k zakončeniu toto bolo dosť nepresné. V pätnástej minúte urobila trojica Červených hrubú chybu , keď nechali cez seba prejsť ľahkú loptu a cez toto klbko hráčov sa predral Peter Huliak a nebezpečne zakončil do tyče. Postupom času prišli Zeleným oneskorenci a okrem početnej prevahy začali získavať aj tú hernú. Červení vsadili na rýchle brejky a zakončenie bez nejakej kombinácie vpredu. Lopta tesne míňala bránku Zelených prípadne sa rýchlo dostala späť na ich kopačky a tak ich tlak silnel. V obrane Zelených opäť hviezdil Robo Huliak a občasnými výletmi podporoval aj útok. Po jednej z jeho striel na bránku brankár zachraňoval a loptu vyrazil nohou pri pravej tyči. Robová druhá delovka letela pod brvno a iba dovolený zákrok brankára zabránil gólu. Gól visel na vlásku na jednej aj druhej strane. Na konci prvého polčasu Zelení pritlačili svojho súpera a sériou striel sa pokúsili otvoriť skóre. Lopta lietala zo strany na stranu až sa dostala na ľavú stranu k Paľovi Tavačovi. Ten posielal po zemi poloprihrávku a polostrelu pred bránku Červených a podarilo sa mu trafiť presúvajúceho brankára do nohy. Od brankára sa lopta odrazila do siete a Zelení sa dostali do vedenia. 45 minúta Pavol Tavač 0:1. Celkovo hra Zelených bola kompaktnejšia ale aj oni sa občas dopúšťali chýb v obrane. Po jednej takejto chybe Červení prekombinovali obranu Zelených. Na konci akcie bol Jožko Vrabec a poslal loptu do prázdnej bránky. Loptu však zasiahol iba spodkom štupľa a tak jeho dorážka nebola dostatočne razantná a Zelení v poslednej chvíli dokázali loptu vykopnúť z bránkovej čiary. Červeným výrazne ubudli sily čo Zelení využili na kolotoč pred ich bránkou. Zo svojho tlaku však nič nevyťažili a nedokázali niekoľkokrát po sebe skórovať ani do prázdnej bránky. Posledná akcia patrila Červeným ale zahraný rohový kop nepriniesol vyrovnanie a tak sa z víťazstva tešilo mužstvo Zelených.

Späť