13.1.2013

13.01.2013 14:41

Výsledok stretnutia 2:3

Zostava Červení :

Ján Hodás ,   Ľubomír Turčan , Miloš Labuda ,  Jozef Vrabec ,  Ľuboš Pekár ,  Milan Šindelář +1  , Danko Šustek   , Peter Pirošík +1 , Jozef Filo

Zostava Zelení :

Adam Chabada , Jaroslav Vyboch  , Miroslav Vrabec +1 , Peter Huliak +1 ,Ľubo Malík +1 ,  Robo Huliak , Rudo Huliak  , Lasky

Ihrisko :

Hralo sa na Hlavnom ihrisku. Väčšina hráčov mala sneh do polovice píšťaly len Jarovi siahal až po kolená. Pod snehom sa miestami schovávali platne ľadu a tieto sa starali o zábavu divákom. Teplota bola -7°C , slnečno.

Zápas:

Začiatok zápasu sa veľmi podobal odchodu chlapov po záverečnej z krčmy. Každý rýchlejší krok alebo snaha o zmenu smeru bola odmenená lietajúcimi nohami a pádom na chrbát. Našťastie sme to všetci v zdraví prežili a tak len s ľútosťou môžem skonštatovať , že na zápase nebola aspoň jedna kamera. Bolo by sa na čo pozerať. Na druhej strane ak nás pozeral niekto z väčšej diaľky tak takú bojovnosť a toľko kĺzačiek nevidel ani v Anglickej lige.

Červením sa po dlhšej odmlke z dôvodu zranenia vrátil Jozef Filo. Týmto chcem Jožkovi zaželať veľa odohratých zápasov. Aj keď svoj prvý zápas poctivo odstál v bránke nemali sme to srdce ho meniť aby sa na klzkom teréne znova nezranil.

Zelených bolo opäť menej a tak znovu dostali na hosťovanie Ľuba Malíka. Ako som už spomínal začiatok patril dláveniu snehu kopačkami , zadkami a chrbátmi. V pätnástej minúte sa dostali do rýchleho brejku Zelení. Loptu po pravej strane potiahol Rudo Huliak. Podarilo sa mu odcentrovať pomedzi nohy obrancu na druhú stranu , kde bol dobre postavený Peter Huliak a nechytateľne prestrelil brankára. 15 minúta Peter Huliak 0:1. Po strelení gólu sa Zelení stiahli na svoju polovicu. Červení v snahe vyrovnať sa pokúšali o vytvorenie tlaku ale hustota hráčov pred bránkou Zelených ako aj samotný terén im bol veľkou prekážkou. Druhý gól padol o 15 minút neskôr keď sa pred bránkou Červených spustil boj o loptu. Najskôr išlo o súboj dvoch hráčov. Keďže sa im nepodarilo na šmykľavom teréne poslať loptu ani na bránku ani od bránky tak sa hráčom vydali na pomoc ďalší . Tí dopadli tak isto a tak sa pred bránku Červených nakoniec natlačili všetci hráči na ihrisku. Lopta poskakovala v malom polomere zo strany na stranu až sa nakoniec dostala k Miroslavovi Vrabcovi. Miro neváhal a vystrelil smerom na bránku. Lopta sa zázračne predrala cez húštinu a skončila v bránke. 32 minúta Miroslav Vrabec 0:2. Červení sa už tradične spoliehali na rýchlosť Milana Šindelářa a posielali mu jednu prihrávku za druhou. Nikto však nepočítal , že na druhej strane sa tak starostlivo bude o Milana starať najstarší hráč Zelených Adam Chabada. Adam nie jednou kĺzačkou zastavil Milana v rozlete. Milanovi veľmi dobre sekundoval Danko Šustek a tak sa aj Červení dočkali svojich šancí. Tieto postupne pribúdali a iba nepresné alebo neskoré zakončenie ich pripravilo o dobrý výsledok. Postupne sa vo veľkých šanciach prestriedali všetci  hráči Červených ale buď netrafili odkrytú bránku alebo im radosť pokazil Lasky dobrým zákrokom.  Nakoniec sa Červení dočkali vytúženého gólu. Loptu si od polovičky ihriska zobral na kopačky Danko Šustek. Postupne sa prebil a to doslova cez štyroch hráčov až pred brankára Zelených Laskyho. Tu poslal presnú prihrávku Milanovi Šindelářovi , ktorý iba nastavil nohu a loptu umiestnil za Laskyho chrbát. 56 minúta Milan Šindelář 1:2. Zo snahy o zníženie pramenili aj chyby v obrane Červených a tak sa do najväčšej šance zápasu dostal Ľubo Malík. Najskôr dobre obišiel obrancu , následne loptu prihral spoluhráčovi , ktorý mu ju vrátil pred prázdnu bránku. Ľubo vypálil ale vedľa. Okrem tejto šance mali Zelení ešte niekoľko ďalších. Nie až také vyložené ale presnejšie zakončenie by znamenalo gól. Nakoniec to bol práve Ľubo Malík , ktorý rozhodol o víťazovi zápasu. Nevinnú akciu Zelených zakončil hlavičkou medzi nohy brankára. 83 minúta Ľubo Malík 1:3. Červení sa nevzdávali a zásluhou Petra Pirošíka znížili. 86 minúta Peter Pirošík 2:3. Ďalšie šance ostali na obidvoch stranách nevyužité a tak sa z prvého víťazstva v tejto sezóne tešilo mužstvo Zelených.

Späť