10.4.2011 prvý gól Jozefa Vrabca v tejto sezóne - Konečne!

10.04.2011 18:29

 

Výsledok stretnutia    2:0

Zostava Červení :

Ján Hodas , Miloš Labuda +1 , Ľubomír Turčan ,Jozef Vrabec +1 ,   Milan Šindelář, Danko Šustek , Ľubo Šemľa , Jozef Filo , Peter Pirošík

Posily u Červených : Ľubo Malík

Zostava Zelení :

 Slavomír Meliš , Jozef Drábik , Pavol Tavač , Ján Gier ,  Jaro Vyboch , Rudo Huliak , Robo Huliak , Ľuboš Pekár

Posily u Zelených : Lasky

Stretnutie sa odohralo na Pasienkoch za pekného slnečného počasia s teplotou okolo 10°C.  Terén bol mäkký a hrbolatý.

Červení prišli v plnej zostave zatiaľ čo Zelení prišli v menšom počte. Preto dostali na hosťovanie jedného hráča od Červených. Rozhodnutie padlo na Ľuboša Pekára. Stretnutie bolo na skóre dlho vyrovnané. Vzhľadom na zostavy sa mužstvo Zelených sústreďovalo hlavne na obranu a rýchle protiútoky. Červení mali vzadu plnú silu a tak všetky rýchle šípy mohli ísť do útoku. Obranu Zelených podporoval aj ich tvorca hry Jaroslav Vyboch ale potom mu už chýbali sily na zakladanie nebezpečných útokov , ktoré bežne zakladá a rozdáva prihrávky ako na zlatom podnose.Útoky Červených boli nebezpečnejšie lebo sa často dostávali do číselnej prevahy. Zatiaľ čo útočníci Zelených narážali na dobre zorganizovanú a početne väčšiu obranu Červených. Prvý gól padol po akcii , ktorú začal strelou z ľavej strany Ľubomír Turčan. Do strely sa postavil Ľuboš Pekár a zasiahol loptu pravou nohou. Lopta zmenila smer ale sa odrazila k voľnému Milošovi Labudovi a ten nechytateľnou strelou otvoril skóre 1:0. Potom mali Červení ešte niekoľko tutoviek na zvýšenie náskoku ale zase zaúradoval dobre chytajúci Lasky. Udrieť mohlo aj na druhej strane ale dve veľké šance Zelených chytil Ľubo Šemľa hlavou. Prvá strela bola zblízka od Ruda Huliaka , keď mu lopta vyletela do výšky a trafila Ľuba do tváre. Pri tejto situácii prejavili niektorí spoluhráči súcit s Ľubom so slovami "Hrajte ďalej , Ľubo bolesť necíti". Ďalšia nebezpečná strela išla od Ľuboša Pekára ale lopta išla do stredu bránky a tak Ľubo Šemľa loptu reflexívne hlavou vyrazil. Potom bolo pred obidvoma bránkami ešte zopár závarov. S prichádzajúcim koncom stretnutia sa začali Zelení v čoraz väčšom počte pokúšať o útoky. Pri takomto pokuse desať minút pred koncom nastala zlá rozohrávka zo strany Zelených ktorej následkom sa pred brankárom Zelených jeho dvoma obrancami objavila pätica hráčov Červených. Zelení statočne bojovali ale nakoniec skákajúcu loptu poslal pred ľavú tyč Ľubo Malík a dobre postavený Jozef Vrabec už nemal problém skórovať 2:0. Bol to Jožkov prvý gól v tejto sezóne a tomu zodpovedala aj jeho radosť. Zelení sa ešte pokúšali o náznaky útokov ale sada nepresností bola na obidvoch stranách a tak sa skóre už nemenilo.

Ešte poznámka k taktike Červených. Červení si správne uvedomili , že najväčšie nebezpečenstvo im hrozí z rozohrávky a prihrávok Jara Vybocha a tak ho začali systematicky vytáčať posledných pár zápasov. Jaro by si to mal konečne uvedomiť a nenechať sa rozptylovať touto taktikou.

Späť

Povedali po zápase:

Neboli nájdené žiadne príspevky.